onsdag 22 juli 2015

Min häck har blivit så bred


Det växer bra i år. Lavendelhäcken är yvigare än den brukar vara.
Jag brukar alltid klippa lavendelhäcken runt vårt trädgårdsland. På något sätt hann jag väl inte i år. Och i år är den både hög och bred. Så jag får hoppa över som en hind varje gång jag ska hämta potatis. Den blir nog klippt nästa år.


Den vita (men bara den) har självsått sig litet överallt. Den blåa har egentligen finare färg, men jag gillar den vita också.


Praktlysingen tar också för sig i rabatterna. Tacksam.Likaså nattljuset. Här har det fått sig en skvätt. Det har vi fått litet till mans.

Digitalis har jag precis överallt, men den får gärna vara precis överallt. Så fin och ståtlig.


Ännu en dahlia, som fått växa i en rabatt. Utan att sniglarna har hittat den. Men till hösten måste jag ta hand om den, så den inte fryser ihjäl.   
Underblomman är också en man måste ta hand om innan frosten. Det är också rotknölar. Denna har sitt ursprung från en trappa i Grekland. Men den finns ju här också.


Egentligen hade jag tänkt skriva om min amaryllis som jag hittade i garaget, med knopp i. Fast den ser så ynklig ut, så det blev en massa annat med mer växtkraft.

Det ser ut som jag har fint väder och sitter ute bland blommorna. Nejdå, jag sitter vid symaskinen. Mest.


14 kommentarer:

 1. Wow...vilken pampig lavendelhäck. Ser ut som någonstans i Provence. Säkert uppskattat av insekterna. Vacker underblomma, jag fick två knölar av en väninna. Det ska bli spännande att se vilken färg det är på dem./ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar lavendelhäck! Hos mig får digitalis också härja fritt. Praktlysingen försöker jag hålla på plats, så att den inte sprider sig.

  Det var ett bra tips jag fick av dig när det gäller mattram. Det gröna bladverket har en så vackert ljust grön färg. Jag har letat efter marktäckare under den rödbladiga smällspirean - ska flytta över självsådda småplantor av mattram och sedan klippa bort blommorna.

  Min man avled i cancer 29 juni. Det känns tungt just nu och då är trädgården en sådan tröst.

  SvaraRadera
 3. Lavendel...lavendel, denna härliga blomma. Underbara bilder från din härliga trädgård, behövde en dos blommor nu när jag mår som jag gör!
  Tack för din söta kommentar och fina omtanke, så glad...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Vilken stor och fin lavendelhäck du har! Min är inte på långt när lika stor men väldigt spretig, så den behöver klippas ner.

  SvaraRadera
 5. Vilken superfin lavendelhäck! Här är det pecis omöjligt att få den att trivas. Kanske måste byta sort. Däremot självsår sig den blå gurkörten hellre än den vita hos mig. Gillar båda.
  Kul med amaryllis som visar sån vilja att blomma.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Den lavendelhäcken är ju så fin.Alla dina växter ser ut att må bra och blommar vackert.
  PS.Det regnar här.
  Kram.

  SvaraRadera
 7. Lavendelhäck så underbart det är någonting som jag bara kan drömma om.De andra blommorna du har de kan även vara här i vår trädgård till exempel Praktlysing den finns här bland annat och den trivs alldeles utmärkt.Ha en bra dag/Margareta

  SvaraRadera
 8. Helt underbar lavendelhäck du har. Skall ut och fota min idag. Enstaka plantor gick ut förra vintern men skall sätta lite nya.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 9. Så fin lavendelhäck, den trivs verkligen hos dig. Digitalis poppar upp var de vill hos mig, och det får de också göra här. Många av mina Dahlior har hål i bladen, men hittar inga sniglar, så jag vet inte vem det är som äter på dem.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 10. Härligt! Så mycket färg! Lavendel doftar fantastiskt gott så det kan man ha mycket av.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Vilken fantastisk lavendelhäck! Och digitalis, jag älskar dessa oberäkneliga som poppar upp lite som de önskar.
  Ha det gott!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 12. Den vackraste lavendelhäck jag någonsin sett! Otroligt fantastisk! Där kan du skörda doft och sy doftkuddar att ha att lägga i linneskåpen i hela huset!
  Du har så många fina blommor! Och amaryllisen låter intressant!
  Kramar

  SvaraRadera
 13. Nu har jag missat massor av inlägg. Har verkligen gått ner på sparlåga efter nästan fem veckor semester. En vecka kvar.
  Fina bilder. Lavendel är så underbart vackert! Skulle vilja ha lavendel på fler ställen. Jag har också gurkört och här är det främst den blå som sprider sig. Kan meddela att jag just nu skulle kunna vada genom blå gurkört ;)

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 14. Haha... ja vädret såg lockande ut hos dig! Fast jag är nöjd med vädret här. Nu har jag kommit igång med att fylla flyttlådor i stället. Lavendeln var otroligt vacker - kan känna den ljuvliga doften.

  Carina

  SvaraRadera