lördag 9 april 2016

Glad av blad.... och vårfärgerTänk att man kan bli så glad över små små blad.

I somras fick jag en pytteliten planta av buskpion, som min svåger dragit upp. Jag har spanat och spanat efter något liv. Men så får jag se denna lilla sticka upp. Den har klarat sig!

 Tulpanträdet från Italien har också fått blad, fast det är bara 1 dm högt. Historien om hur den kom med hem,vet jag knappt om jag kan berätta. Det får jag grunna på.

 Mullbärsplantorna från frön (Impecta) har fått rätt mycket blad, som nu får de karaktäristiska bladen.

 Vad jag har letat efter blad på vindruvorna, men nu kommer de. Då vi bytte växthus, fick de utstå en del, så jag var orolig att de inte skulle klara sig.

 Ginko Biloba (riktigt roligt att säga) har fått många blad, fast plantan växer knappt. Blad lär det inte vara utan barr. Fast det är ju konstigt när de ser ut som blad. Plantan är köpt i en helt vanlig blomsteraffär.

 Vid sommarstugan växer ganska mycket druvfläder och idag såg jag vilka fina knoppar dom har.

 Vid sommarstugan har vi rabarber i en hink och de har klarat sig bra mycket bättre, än de vi har här hemma i jorden.

 Fikonplantan vi köpte i Danmark förra våren, har fått en massa roliga blad. Dock inga tecken på fikon.

 Valnötsplantan, också från Danmark, blommar. Detta är tydligen honblommor. Hanblommorna visade sig för ett tag sedan.

 Hjärtnöten (också valnöt) från Danmark, har väl också något i toppen som kan vara blommor. I år behöver vi inte köpa nötter till jul!


Men så var det det här med fotofärgtemat. Nu skulle man visa vårens f'ärger. Här har vi redan sett vårgrönt. 

På våren är många av de första blommorna blå, så det får bli mesdt blått för min del. Se vad andra har för motiv i vårfärger hos Maribel.
16 kommentarer:

 1. Våren har kommit långt hos dig. Flädern är vacker, rabarbern syns också hos mig, men som en liten röd plutt. Trevligt med en buskpion.
  Ha en fin helg! /Marika

  SvaraRadera
 2. Vårfärger i riktig harmoni, naturen vet hur den vill ha det. Blad som spricker ut är bland det underbaraste att njuta av i trädgården vid den här årstiden. Till och med druvflädern är älskvärd då. ;)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Så härligt med alla dessa blommor och växter som spirar.

  Nej man blir inte gul av gurkmejan, den färgar inte av sig på kroppen, däremot blir vattnet lite gulaktigt. Skulle den lämna spår efter sig på kroppen så är det bara positivt eftersom just gurkmeja är en av de nyttigaste kryddorna, en jätteantioxidant. Tack för tipset om Fläderbär. Ska testa. Johannesört fungerar bra till att färga tvål, har inte gjort tvål själv med detta men provat andras tvålar innehållande denna ört. Ha en fin fortsättning på helgen/Annelie

  SvaraRadera
 4. Ja visst blir man glad när man ser att växterna har klarat vintern det är en riktig lycka särskilt när man har så exotiska växter som du har.Underbara vårfärger på bildkollaget.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 5. Du har så himla mycket roliga växter! Och en sån där valnöt vill jag också ha. Hm, jag måste kolla upp om det skulle kunna vara nåt för oss och vår trädgård...
  Allt gott!

  SvaraRadera
 6. Tänk att kunna gå ut i trädgården och titta på så mycket olika och annorlunda växter som du har. Det är inte dåligt och vara självförsörjande när det gäller nötter.

  SvaraRadera
 7. Spännande gröna växter! Så vackert det är med vårfärgerna - man blir så glad när blommorna äntligen visar sig.

  SvaraRadera
 8. Slutar aldrig att förundras över hur du får allt att växa och frodas! Såå spännande med alla dina udda växter - snacka om att ha gröna fingrar!
  Härliga vårblommor - tussilagon - som en sol mot den blå himlen ... så fint!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Härligt när vintersömniga växter visar att det kommer nytt liv igen! Man blir så glad!

  SvaraRadera
 10. Härligt när vintersömniga växter visar att det kommer nytt liv igen! Man blir så glad!

  SvaraRadera
 11. Nu verkar det hända mycket i din trädgård. Så mycket fint det kommer att bli där.
  Man blir glad riktigt när man får se att växter ändå har överlevt vintern. Ingen självklarhet direkt.

  Önskar dig en bra ny vecka/Marie

  SvaraRadera
 12. ja där ser man skillnad på avstånd.. det är mera hos dej om man säger så.. o mindre här opp...Men visst det kommer även här, snart.. visst blir man glad av blad o då man ser att vintern inte tagit kål på allt. kram!!

  SvaraRadera
 13. Men du krossade mina illusioner om oliverna, menar du att dom svart är färgade och att det liksom inte är på riktigt, så tråkigt, verkligen. Jaja, det är som det är. Och jag tror som du att dom röda cocktailbären är impregnerade med rödfärg, för jag har försökt lägga in och det blev som, tja, övermogna lingon eller nåt.
  Du har så många fina roliga exotiska växter! Ginkgo är vad jag vet ett uråldersträd, det är tydligen bara några få som räknas dit. När vi bodde i Japan hade vi ett jätteträd alldeles utanför vårt hus och det har man ofta för dom brinner inte. Man har dom ofta i brandgator utanför dom riktigt gamla templen, därav namnet tempelträd. Roligt är att bank på japanska också heter ginko, men obs! annan stavning, men framför allt annat kanjitecken!!!! Lite kul trivia!
  Det skall bli roligt att som vanligt följa dina exotiska växter över säsongen. Dom blå blommorna älskar ju jag, jag som är blå! Underbara!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 14. Jag gillar verkligen dina "roliga" växter! Just nu letar jag efter något som ska heta "smultronträd" och växa långt söderut. Såg det på TV igår då jag råkade se något som handlade om hur man gjorde brännvin på dess frukter. Inte för jag ska göra det, utan dom var så vackra att jag gärna skulle ha ett sådant träd. Kan man ha yucca utomhus så ska man väl kunna odla smultronträdsbär!? *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 15. Oj, så många spännande träd och buskar mm som du har. Kul att allt verkar ta sig så fint. Jag älskar våren, när allt är sådär naket och orört på nåt vis. Intressant med boken som din mamma hade om att spika masonit på dörrarna, om några årtionden kanske vi är där igen ;-) Kram Katarina

  SvaraRadera
 16. Precis som jag - åh, så glad jag blev när jag såg att mina buskpioner överlevt! Hoppas verkligen att de etablerat sig nu och vill växa till sig! Så spännande!

  SvaraRadera