tisdag 11 december 2012

Decemberblommor



Långt under ett tjockt snötäcke blommar kanske min julros, som började öppna sig innan snön kom.

Men man kan ha julrosor inne också.


Eller hyacinter. Jag gillar speciellt de blå.


Eller vita amaryllis och rosor som i den här vackra buketten.





Julstjärnor har det dock inte blivit någon. Denna krukväxt heter Ordensstjärna, så den får ersätta. Ordensstjärna är det vackra namnet på växten. Den heter också Asblomma, vilket är synd på en så fin lättskött växt. Namnet beror förstås på lukten. Finns det flugor i rummet, spatserar dom gärna omkring inne i blomman. Så man förstår varför den har fått det namnet.




3 kommentarer:

  1. Så många vackra julblommor du visar! Asblomman var ovanlig, har aldrig sett någon sådan tidigare. Undrar "stilla" var frun haft denna gömd? Kanske jag vattnat den någon gång??? Vet att sista resan ni gjorde och vi vattnade hos er fanns det 78 blomkrukor INNE !!!! De ni Bloggerskor som läser här????? I detta Hus finns det mycket vackra, unika blommor.
    Må gott och vi hörs.
    Vink vink.

    SvaraRadera
  2. Läste Monicas kommentar. Det var därför jag undrade varför du inte skrev som en av dina många tillgångar att du kan få allt att växa. Om du mot förmodan skulle få för mycket nån gång så bara skicka hit det. Jag "tar hand" om det snabbt. T.o.m. eternellerna vissnar här. Kram

    SvaraRadera
  3. Men oj! Läste Monicas kommentar och inser att du måste ha gröna fingrar :) Så vackert med den vita amaryllisen tillsammans med vita rosor! Och den där håriga ordensstjärnan - riktigt läcker!
    En av mina julrosor började blomma strax före snön och jag undrar hur den mår nu... men antagligen är det bättre där under snön än ovanpå... drygt -20 grader nu på morgonen...
    Ha en bra luciadag!
    Kram

    SvaraRadera