måndag 22 april 2013

DjurungarSmå djur är söta, ibland bara för att de är små.

En liten liten padda, men så fin!


En liten liten harpalt bland smultronplantorna. Den var säkert livrädd. Jag rörde den inte, men vek undan bladen litet för att få en bättre bild.

En liten liten aknunge


Nya kottar snart? Den här bilden tog jag för många år sedan. Hade hela förmiddagen på mig. Antingen var det svårt eller ville de ha det ordentligt gjort.

Ganska stor, fast ändå liten. Våra bekantas hund (för flera år sedan då han var valp) med små små kycklingar.


Små hundvalpar är ju alltid söta.

De här är små, fast de egentligen är vuxna dvärgkaniner.

Och här ska det bli stora och små. Från vänster gåsägg nästan 300 gram, hönsägg ca 50 gram, vaktelägg ca 15 gram och minivaktelägg knappt 10 gram.


Dvärgvaktelbarn

Dvärgvaktelsyskon

Till och med små vandrande pinnar kan vara söta. Vi hade en en gång. Den lade en massa ägg, som hamnade i papperskorgen. En dag var väggen full av små "streck", faktiskt söta små pinnar. De hade kläckts i papperskorgen! En del hade tagit sig till krukväxterna i fönstret. De gjorde ingen större skada, de var väldigt små i maten. Så småningom försvann pinnarna. Så något tillskott till veden blev det aldrig.


Och små kattungar förstås.

5 kommentarer:

 1. Så sant... visst är man väldigt svag för djurungar - de är såå söta! Vilken gullig liten valp du har hittat - den som nafsar i tummen :)
  Och vilken skillnad i äggstorlek - ganska fantastiskt!
  Haha... vandrande pinnar... ja det har vi också haft. Hade en ganska stor benjaminfikus (tror det var en sån i alla fall) - den blev kalare och kalare och jag fattade ingenting - men så upptäckte jag pinnen... och den var ganska stor då minns jag :)
  Jo, från det ena till det andra... headerbild är inte svårt att få till, men lite pyssel är det... gå till din layout - du har din rubrik, Lavendia där... klicka på redigera, så kommer det upp en ruta där du kan välja bild från ditt bildarkiv i datorn. Du kan laborera lite med olika storlekar så du får den som du vill...
  Och katten... klicka under min Suzy "get Widget" står det - kopiera koden - gå till din layout - klicka på lägg till en gadget - välj den som heter HTML/Java script - klistra in koden - spara... klart :)
  Hoppas jag inte rört till det nu...
  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Så många ljuvliga bilder du visar. Var har du hittat den med den lille valpen? Det är väl en Bichon? Man bara smälter. Det var bara en bild jag inte var så förtjust i, nämligen den första. Det spelar ingen roll hur liten den är, den ger mig stora skälvan. Trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Vilken tjusig bild du har i headern! Jag kommer inte in på den där sidan mer. Har de bytat adress, tro eller det är min dator som strular?

  SvaraRadera
 4. Du klarade det... vilken vacker header! Den är lite för stor - minska storleken så blir det ännu bättre :)

  SvaraRadera
 5. Nu blev det jättebra med headern :)
  Vet inte hur du gjorde med katten... tror du får prova igen kopiera koden och klistra in den i HTML/ Java Script - Spara... så borde det fungera...
  Angående Rockdala har du nog helt rätt. Wibrant köpte upp Rockdala för några år sedan och behöll namnet som redan var väl inarbetat.

  SvaraRadera