onsdag 9 april 2014

KlorofyllDagens trädgårdsfärg är given - klorofyllgrönt. Linda har alltså hittat på fototemat - klorofyll.
Klorofyll är det gröna ämnet som bildas i de flesta växter. Helt nödvändigt i vår natur.  Alla växter har det dock inte, men då lever de på andra växter.

I växthuset börjar vindruvan bekänna färg. En del av dem är plockade på en skräptomt på Madeira, men de verkar pigga på att växa även i Småland. Kommer det att bli Madeiravin så småningom?....


Tänk att ett lupinblad kan innehålla en så stor vattendroppe. Att det inte svämmar över.Rosenroten har stuckit upp sina gröna huvud.

Bland allt det gröna lingonriset hittar jag några gröna blad. Då vi var i London hittade jag en liten Vinca Major (med en liten blekblå blomma), som jag tog en bit från. Och det verkar faktiskt som den har klarat sig. Annars är den litet svårare än Vinca minor, som kan vara väldigt frikostig.


Det var litet grönt från mig. Mer grönt hittar du hos Linda med Växthusliv.

13 kommentarer:

 1. Så häftigt med vindruvor från Madeira! Min ena vindruva har börjat få knoppar, men jag är orolig för den jag planterade i höstas - letade så länge efter sorten och tycker att det vore så trist om den inte överlevde vintern. Kommer att brista ut i jubel om det visar sig att den faktiskt har överlevt.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Fastnade på lupinbladens vattendroppar. Så väl fångat!

  SvaraRadera
 3. Det var ett grönt, skönt och klorofyllrikt inlägg. Vattendroppen är ju fantastisk. Håller tummarna för att vindruvan från Madeira kommer att ge rikligt med druvor.

  SvaraRadera
 4. Ska bli spännande att höra om det blir Madeiravin i sommar. Det verkar som mitt lingonris inte klarat av vintern.

  SvaraRadera
 5. Den här tiden blir glädjen stor över varje liten växt som dyker upp i rabatterna.Är det sen växter som egentligen inte hör hemma här så är det ännu större glädje.
  Härlig vår hos dig
  Ha en fin dag trotts regnet
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Droppen i lupinen är ju alldeles särskilt läcker. Det är mycket som är fint att fota med vatten och droppar inte minst klorofyllet...
  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga vårbilder! Älskar bilden med vattendroppen i lupinbladen. Tänk att lupinerna kommit så långt! Här hemma är det stora tuvor av lupinblad i dikena, det kan nog bli extra mycket lupiner i år!

  Vinca Major lät intressant! Här har jag Vinca MInor i överflöd, det verkar som om de sprider sig från gamla torpställen och invaderar hela skogar. Fast fina är de också nu med vackra blå blommor!
  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 8. Åh, så underbart med lupinbladen med vattendropparna, så vackert! Vilken härlig lyx att kunna njuta av eget madeiravin så småningom/ Kram Titti

  SvaraRadera
 9. Lupinbladsbilden var superb! Sen gör det ju inget att jag är lite småförtjust i lupiner. Har både blå (den vanliga och den färgen dom får när dom sprider sig), vita, gula och rosenröda - men den julröda plantan den försvann tyvärr. Typiskt! Har inte hittat någon sån sen dess.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. Lupinbladen är fina med sitt vatten..Oj tänk om du får madeira vin..det sku va nått det..

  SvaraRadera
 11. Så vacker bilden med lupinerna är. Jättefin. Var du där och petade så att droppen föll av sedan? Det hade jag gjort... Men jag är kanske lite för trädgårdsbarnslig. :-)
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 12. Grönt är härligt oavsett årstid. Men vårens ljusgröna nya skott är speciella. Varje gång!
  Här är det kallt och nästan snöglopp. Men det är i alla fall ingen snötäcke, snarare bara aprilväder och det är ju ett vårtecken i sig. ;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Okej, peppar peppar ta i trä för jag är inte helt säker, men jag tror att jag såg lite grönt på min lilla Muscat bleu i går :D Hoppas hoppas att den lever och att jag får blå druvor om något år :D

  Hoppas att du får en finfin dag!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera