måndag 24 november 2014

Grått och ljust i november.Årets november lär vara den solfattigaste sedan man började mäta sådant. Vi hade haft en timme sol i november innan helgen.

Men i lördags sken solen en liten stund. Då hade det dessutom varit frost på natten, så det glittrade i det frusna.


Eftersom jag bara hade mobilen med, blev det inte så frostigt och glittrigt på bilden, som det faktiskt var.På söndagen sken solen en stund igen. Det var dessutom varmt. Gräset grönt, blåbärsriset nästan slog ut och det kändes väldigt skönt.
 
Bergen såg väl fortfarande gråa ut, men vattnet var blått.


Det finns en hel del blommor fortfarande, men jag fastnade för den här svampen. Dramatiskt vacker.

Idag är det grått och regnigt igen. Fast egentligen tycker jag att det är så november ska ara. Man kan tända massor med värmeljus om kvällarna. Det finns regnkläder och mycket bra böcker.12 kommentarer:

 1. Vilka vackra bilder! På onsdag kommer jag hem till Wales och möter höstvädret.Ska bli ganska mysigt! Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Vi har samma gråa trista väder här. För mig är november mer en transportmånad fram till december, när jag börjar kvickna till igen. På söndag tänds alla adventsljusstakarna och sen bara längtar jag till julen. Ha det gott.

  SvaraRadera
 3. Som här då... en kort solglimt i går... idag 6 + och regn... mörkt, grått... Nu tillhör inte jag heller de som lider av det här - tvärtom så tycker jag det är ganska skönt... precis som du skriver - det är ju så här november ska vara... fast någon ynka mer solstund gjorde ju ingenting förstås :)
  Fina bilder! Svampen är en vedmussling... vacker :)

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder på omgivningen. Tänk, så mycket intressanta svampar det finns. Solglimten vi fick var nog mer en parentes - idag har det grå vädret fortsatt med regn.

  Min man och jag har en sådan där pyssla-om-sig-själv-månad med hälsokontroller, blodprover för avstämning mediciner, tandhygienist. Lika bra klara av alla "måsten" på en gång, så är det gjort.

  SvaraRadera
 5. Så vackra bilder...otroligt vackert där du bor! Kul att se...
  Ha en bra dag!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 6. Så fint! Svampen var riktigt läcker. Det ser nästan ut som om något har droppat ner och flutit ut.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. Vilken svamp! Den var verkligen dramatisk i färgerna. Vi har haft sol i går eftermiddag idag på förmiddagen, men nu kommer en molnbank inrullande igen. När solen sken såg jag hur mycket kludd och kladd det är överallt här hemma - jag fick rusa ut, det var ingen rolig syn......
  Vilka underbara bilder du har tagit, den på sjön är ju så läcker och den med frost också!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Visst blev man glad i lördags när solen sken över oss och lika glad blev man idag! Det behövdes verkligen efter gårdagen som var grå och mörk och den kändes som om man aldrig vaknade!

  SvaraRadera
 9. Visst är det en trist och grå månad! därför blev jag så glad att solen sken i morse...men det har naturligtvis gått över nu!!
  Dona bilder är väldans vackra speciellt den första med sol!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. Sådana där frostiga, soliga dagar är så härliga tycker jag. Allt blir så krispigt och fräscht. Men de dagarna har varit få i höst. Vackra bilder/ Kram Titti

  SvaraRadera
 11. Så fina bilder..o svampen den va häftig..Ja visst kan man tända på ljus osv..o snart är nov.slut..Här är det grått idag å..ingen sol.Jag skulle gärna ta emot lite snö så det skulle bli ljusrae..den snön som vi hade har regnat bort.Nä nu skall jag sy els ticka..vi får se vad det blir. kram

  SvaraRadera
 12. Så härligt det var med de där solglimtarna. I går när jag åkte hem ifrån jobbet så var det så dimmigt att jag knappt såg var vägen började och slutade.

  Med hopp om mer sol,
  //Linda

  SvaraRadera