måndag 11 maj 2015

Trädgårdsdag i TyrolenIgår var jag i Tyrolen. Det är en gammal folkpark från 60-talet, som ligger i Blädinge utanför Alvesta.

Gamla, litet slitna målningar på artister, fanns kvar.

Massor med växter fanns att köpa. Dessutom kanske en höna och litet ägg. Honung, korv, mjöl och mycket annat.
 Det blev inte så mycket bilder som det skulle kunnat bli om det inte varit för en del regnskurar.

 Men jag träffade på en bloggkompis. 

För egen del köpte jag några riktiga godbitar. Tre vita, en svart och en söt.
Länge har jag letat efter en vit dubbel blåklocka, och där fanns den. Dessutom en vit lilja, Paradislilja, som tydligen inte ska bli så hög. Och en dubbel vitsippa.

Och den svarta var en svart chili. Jag har visserligen en hel del tomat- och chiliplantor, men inte så stora som det fanns där. Och den söta då? Det var en paprika, som bara hette söt paprika.

En givande dag på flera sätt.


8 kommentarer:

 1. Jag trodde först du varit utomlands. Svart chili har jag nog aldrig smakat vad jag vet. Jag hade paprika i fjor, men det blev minimal skörd. Har du dina plantor ute hela tiden? Ha det bra.

  SvaraRadera
 2. Visst är det märkligt vad som kan hoppa ner i fickan ;) Jag väntar på att ett frö som råkade fastna i min hand i en indianby i Amazonas ska gro. Fast i efterhand kan jag tycka att det var lite väl att smuggla med sig fröet till Galapagos. Där ska man inte åka fast med fröer i väskan.

  Chilin med lila blommor är jättefin och den där vitsippan med krås är ju alldeles ljuvlig.

  Ha det gott!
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Låter som en perfekt dag! :) Vi klarade oss från regnskurar igår, men det var kallt, så några chiliplantor tog jag inte med! Svarta chiliplantor är väldigt trevliga ,tycker jag med, annars! :) I år odlar jag ingen ,då de gärna 'smittar av sig' med färgen till sina grannars frön och jag försöker få fram rena avkommor, för fröodlingens skull just nu! ;) Väldigt fina vita val du gjorde med! Ha en skön vecka! :) Mia

  SvaraRadera
 4. Tack för igår, så roligt att ni tittade förbi! Du må tro att det började blåsa sen. Presenningar stod som ett segel rakt ut.
  kram Anette

  SvaraRadera
 5. Vilken trevlig utflykt, med mycket att se. Och så roligt att träffa på en annan bloggare!

  SvaraRadera
 6. Vackra växter du fick tag på! Besöket du gjorde påminner om när Penny - vår förra hund - var valp och vi var till ett liknande ställe i Uppland tillsammans med men kusin. Det var valputställning och Penny kom tvåa av alla hundar som var där - och så blev hon och en papegoja i en bur kära i varandra. Dom satt på varsin sida om nätet tryckta mot varandra. Jättegulligt.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Det låter som det var en mycket trevlig dag det är ju alltid roligt att åka i väg till ett ställe där det finns både växter och annat att titta på och även inhandla.Önskar Dig en fortsatt bra eftermiddag/Margareta

  SvaraRadera
 8. va kul med såna ställen där det finns mycket att se o köpa.. Jag har planterat några frö idag, squash o pumpa,,så nu får vi hoppas att de tar sej o blir fina. annars så köper jag en några plantor, det brukar jag göra annars.Har regnat största delen av dagen men nu är det oppehåll. Du hade köpt jättefina blommor!Kram

  SvaraRadera