onsdag 8 februari 2012

Byggare Bob har fått en ny tröja.

Jag har tidigare sytt en tröja med Byggare Bob-applikation. Nu i helgen såg jag att den satt rätt snävt på sin lille ägare.
Att sy applikationen tog längre tid än att sy själva tröjan. Så jag sprättade bort applikationen, sydde en ny tröja och därmed fick Byggare Bob en ny tröja. Och ägaren kunde andas ordentligt.

Det fick bli ett par byxor också. Har ingen bättre förklaring än att det fanns tyg till det.


Min overlock slutade plötsligt att fungera. Nu är den inlämnad på verkstad.
Nu saknar jag den, för sömmarna blir verkligen fina och det går superfort.
Men den kräver en ängels tålamod att trä. Förutom tålamodet ,krävs pannlampa, pincett och tre nätta små händer. Hur kan man göra maskiner som är så svåra?

Igår hade vi -15 grader. Idag har vi bara -4 grader. En stor skillnad, men det är ändå kallt. Jag skulle vilja att det vore minst +25 grader till.
Jag är så sugen på att så. Jag har tittat i frökataloger och det finns mycket lockande.  Men i mina frölådor finns det också massor. Den tiden kommer.

Och så avslutar jag med ännu en söt bild på en bichon frise´.

3 kommentarer:

 1. Jag brukar också flytta över applikationer när plaggen växts ur. Det går snabbare. Fattar inte heller varför overlocken ska vara så förbenat svår att trä. Man får ju ett mindre nervsammanbrott om tråden går av. Kram

  SvaraRadera
 2. Tjingeling, jag brukar också "bara" flytta över applikationerna. Nä men inte är det väl svårt att trä trådarna i overlocoen...jag kommer och hjälper dig om du vill. Du vet väl att din kompis är den STORA experten när det gäller att sy!...*fniss*...
  Ha det så bra vännen och vi hörs.
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. SV från min blogg. När jag sätter in 2 foton vä centrerar jag den ena och hö centrerar den andra. Sen markerar jag en av bilderna och drar med musen så den kommer jämsides med den andra. Funkar 9 ggr av 10. Men jag ska villigt erkänna att jag många gånger trott jag skulle få ett nervsammanbrott. Man skulle vilja in i dataskärmen och ändra om. Lycka till i dina försök. Vilken gullig valp du har på sidan. Kram

  SvaraRadera