lördag 25 augusti 2012

Höns

Oj, är det någon som värpt på min gräsmatta? Nej, det är jag som lagt ut vaktelägg, för att de är så söta.


Och till och med den lilla gulan är söt, inte större än ett körsbär.Och allihop fick bli en kaka.


Vi har vänner i Skåne, som har massor av fåglar. De har höns av olika sorter, ankor, myskankor, kalkoner, duvor, finkar och vaktlar. Kan det finnas fler?
De har en slags höns som heter Araucana. Det är en ras från Chile, som är uppkallad av en indianstam. Den har en litet rundad fom, för den saknar stjärtfjädrar. Och så har den grönturkosa ägg!!


Det här är ankägg och skeden är en matsked. Det räcker med ett ägg för en sockerkaka. Mot 11 vaktelägg, som jag använde till min kaka.Vi har förmånen att få ägg av olika sorter. Tyvärr är det långt oss emellan (inte bara för äggens skull). Fåglarna har ju vingar, så man tycker att de skulle kunna flyga hit med en leverans till dörren då och då. Nej, de flesta av dessa fåglarna flyger inte. Vi får besöka våra vänner om vi vill ha ägg.


De här söta hönorna såg jag på Älvsjömässan och vet inte om de heter som indianer eller något annat.En annan söt höna, från Chelsea 2011

3 kommentarer:

 1. Det finns så många olika sorters höns, riktigt kul för den som har möjlighet att ha några i trädgården. Ska du inte skaffa dig ett par?

  SvaraRadera
 2. Vilka gulliga ägg! Nästan synd att knäcka dem :)
  Och vilken skillnad i storlek på ägg... härliga bilder!
  Vi har haft höns förr och jag skulle gärna ha igen (men Lasse vill tyvärr inte...) Nu har vi ju höns hos grannen i alla fall... yra höns, som oftast befinner sig på vägen (tur att det inte är någon trafik :))
  Ha en skön söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag trodde först att du skaffat dig höns. Jag har aldrig använt duväggen, men det kanske jag skulle börja med. Var hittar du recept så du vet hur mycket ägg du ska ha i...jag menar när det är annorlunda ägg.

  SvaraRadera