tisdag 3 november 2015

Djur som talar tyska och italienskaUnder vår resa såg vi förstås mycket växter, men även en del djur.
Det blev litet mycket om resan i några inlägg, så nu kommer djuren för sig själv.

Förutom fåglarna, såg vi hästar, kor, alpackor, getter, fjärilar, ödlor och ormar.

 


En helt vanlig ödla.

En liten orm, ja den var faktiskt inte stor, låg mitt på trottoaren. Det står i böcker och på nätet, att huggormar har ett tydligt zickzackmönster. Denna var mer parkettgolvsmönstrad. Kanske ett italienskt mode om man är orm..En jättesnigel i parken, för att skrämma bort andra sniglar kanske?
 Det hade inte lyckats helt, för det fanns även rödbruna sorter.

Ett gäng sköldpaddor bildade en installation, eller så låg de bara och lögade sig i solen. Titta så gulligt de spretade med tårna!
 
Rätt stora fiskar som simmade på väldigt grunt vatten intill stranden. Man skulle nästan kunna ta dem med händerna. Tydligen är arten ätlig och serverades på restauranger.  Bara att sticka ut metspöt genom restaurangfönstret och få pinfärska råvaror. Fisken heter Lavarello och är en sik-fisk.8 kommentarer:

 1. Ormar är bland det otäckaste jag vet - skulle inte ha vågat gå så nära och fota. Naturen är vacker - grönt i dalgångarna och vitt på alptopparna.

  SvaraRadera
 2. Både gulliga och läskiga djur i samma inlägg. Den där vanliga ödlan tyckte jag såg ovanligt stor ut. Fy för den lede att träffa på en orm mitt på trottoaren.

  SvaraRadera
 3. Usch för ormar jag som känner avsky för dem.Jag höll på trampa på en stor huggorm när jag växte upp den händelsen sitter i ryggmärgen kan jag säga.Sköldpaddorna däremot de var söta och Alpackorna förstås de har så söta ansikten./Margareta

  SvaraRadera
 4. Så charmiga djur du fotat! Jag gillar både ormar och ödlor, ville ha orm som husdjur när jag var ung, men fick inte för mamma ...

  Som svar på din undran: Jag penslar separator på bunkarna för att glaset inte ska fastna. Jag lägger en av mina iordninggjorda glasskivor ovanpå bunken, sedan mjuknar glaset i ugnen och formar sig (delvis) efter bunken. Jag kan forma glas inuti formar eller utanpå, beroende på vad jag vill uppnå. Formarna kan vara av rostfritt, keramik eller eldfast fiber, t ex. Glaset jag arbetar med är kallt, men värms upp i min glasugn.

  SvaraRadera
 5. Å, så mycket djur och lite ovanliga, men fy sjutton för uppstoppad ko. Känns lite som om man skulle hänga huvudet av sin hund eller katt på väggen.
  Rutiga ormen spännande. Kunde inte låta bli att googla lite, men hittar inget liknande. Tror du det är en huggorm, verkligen?
  Å, javisst ser jag hur sköldpaddorna spretar med tårna, urgulligt!
  Måste ha varit en härlig resa.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. gulliga bilder, men kon tyckte jag va lite äckligt, ser så himla verklig ut..nä den vill jag inte ha!.. jisses vilket mönster på en orm, är det en huggorm?...Jättefint med växthuset, nu förstår jag att du väntar extra mycket till våren. kramar

  SvaraRadera
 7. En massa trevliga djur! Jag gillar reptiler av alla sorter och hade en gång en kungspyton. Inte så stor, men jag fick välja mellan den och Lasse... och ja, hur valet gick det förstår du ju :)
  Ormen är nog en slags huggorm i alla fall... det finns ju flera olika... bl.a. en som heter aspishuggorm... eller jag vet inte, men jag googlade :)
  Sköldpaddorna är jättesöta!

  SvaraRadera