söndag 22 november 2015

GULT i massorDenna veckans färg är gult. Det finns massor.

 
 
 
 
Blommande sälg, Forsythia, Smörblomma, Bolmört, Primula, Praktlysing, Maskros med Citronfjäril, Hibiscus, Daglilja och Krasse.Allt i gult av olika styrkor.
Och ännu mer gult kan du se hos Maribel.http://maribelsgarden.blogspot.se/


14 kommentarer:

 1. Ja egentligen så finns det en hel del av den gula nyansen både i trädgården och ute i den vilda naturen.Smörblomma och Maskros är två riktigt fina och somriga gula blommor i bland kan man se hela ängar av dessa det är verkligen vackert.Önskar dig en fin Söndag
  /Margareta

  SvaraRadera
 2. Urläcker krasseblomma!
  Tack för tipset om mullbär. Det är ju ett träd jag är jättesugen på men hade glömt bort för tillfället. Kommer ihåg att jag läst en artikel för länge sen om olika sorter. Bären smakar lite olika och härdigheten varierar. Vet du nåt om detta?
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Sen jag började blogga har jag liksom lärt mig att tycka om gula blommor, jag inbillade mig att jag inte gjorde det tidigare, men det är jättefint, man blir glad!
  Och så ser jag att ni varit på Skroten, det som är så kul! Tänk, tidigare när jag bodde i Gbg, då var det så nära, men nu blir det så träligt, det blir liksom en hel dagsresa med sådär 15 mil extra x 2.....men jag ska nog dit för det! Dom har verkligen massor av tyger!
  Så du ska också klä om, glöm inte visa för oss!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 4. Varmt tack för mullbärsinfo och erbjudande, men jag har inte ro att vänta på att ett frö ska bli träd i detta fall. Ska se vad plantskolorna erbjuder. Du har ju material att starta en alldeles egen mullbärslund. Ser träden på Visingsö framför mig:-)
  Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Lysande solgult behövs verkligen idag när snön vräker ner. Jag var ute och skottade i morse för att kunna komma in i bilen. Jag avskyr den här tiden.

  SvaraRadera
 6. Fina gula, sällan man ser krassen så nära, har inte tänkt på den fina teckningen, inne i blomman.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 7. Man blir glad av gult och särskilt på våren och hösten.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
 8. Så många fina bilder du fick ihop! Den blekgula krassen tycker jag också om.

  SvaraRadera
 9. Du har gult i mängd hos dig och tänk att man kan bli glad för maskrosen då den dyker upp på våren sen vill man inte se den
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Underbart med alla gula växter. Jag beundrar också den första maskrosen på våren men sedan får det vara nog - övriga rensas bort så fort de vågar visa sig.

  SvaraRadera
 11. Jag förstår inte riktigt varför, men jag kan aldrig bestämma mig för om jag gillar gult i trädgården eller inte. Jag älskar gullvivor och när allting annat har vissnat så tycker jag att mina gula echinaceor är underbara trots att jag bara vill gräva upp plantorna och slänga de på komposten några veckor tidigare. Märkligt. Din hibiskus är underbar!

  Solsken
  Linda

  SvaraRadera
 12. Åhh, vilka ljuvligt underbara gula blommor du bjuder på ! Gillas skarpt! Nu satte längtan efter våren in! Må så gott! /Lotta

  SvaraRadera
 13. Härlig blandning av vilda och odlade blommor i olika nyanser av gult! Kan konstatera att gult är INTE fult... gult blir man glad av!
  Ha det gott!

  SvaraRadera