fredag 28 juni 2013

Hantverk-tantverk-barnverk-bakverk



Det finns säkert många andra sorters verk också. Och då har vi ändå bara verk med E. Mina egna verk har jag visat så mycket, så idag blir det andras.

Barnbarnet har tovat en blomma. Supersuperfin, tycker jag.

Barnbarnets mobilfodral har jag visat förut, men fina är dom.

Här har barnbarnet gjort ett träd. Också jättefint.

Detta trädet såg jag på trädgårdsmässan i Älvsjö. Det kostade 4-500:- om jag inte minns fel. Men jag tyckte om det redan då.

Och till sist ett bakverk. Det är kex som jag bakar ganska ofta. Det finns hur mycket recept som helst. Detta tycker jag är väldigt bra.



1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
2 dl majsmjöl (ej maizena utan ett gult mjöl)
½ dl olja
2½ dl vatten
½ tsk salt

Rör ihop allt och lägg det på bakplåtspapper. Tryck ut det litet med händerna, fast det är kletigt. Lägg på ett bakplåtspapper ovanpå och kavla på det. Smeten ska täcka en normal plåt. Man får peta in smeten så allt hamnar på plåten. Ta bort det övre pappret.
Skär rutor. Det går ej att sporra.
Baka i 150 grader i en timme. Det är ganska lätt att skära ut rutorna när man har förhandsskurit.




4 kommentarer:

  1. Ditt barnbarn verkar ha ärvt en hel del pysselgener från dig. Kexen lät smarriga. Det får jag testa en dag. Ha en skön fredag kväll

    SvaraRadera
  2. Vad jag menade var att degen innehöll ost.. alltså riven ost,...o här i Finland heter de semlor.., jag vet att i Sverige är det frallor o semlor är såna som har grädde i..men här kallas fralla för semla.Va fin tovad blomma½

    SvaraRadera
  3. haha..det blev en ½ då jag menade ett !!!

    SvaraRadera
  4. Oj så många trevliga verk du hittat! Det där sista, det är ett verk för mig. Ja allt annat är jag usel på, men baka går med ett nödrop :) Ser väldigt gott ut!

    SvaraRadera