torsdag 11 december 2014

Mozart med meraWolfgang Amadeus Mozart 1756 - 1791 föddes i Salzburg. 

 Han var ett musikaliskt underbarn. Han gifte sig och fick sex barn, men hans liv blev kort. Kanske tur att han började tidigt.
På samma gata en stor kyrka insprängd i berget.

Hus, dörrar och gator rikt julpyntade.
På julmarknaden fanns mycket pynt, men snön fattades dock för att få den riktiga julstämningen.

Vi bodde i BadGastein en bit ifrån Salzburg. Ett hotell där ingenting fattas. (Smörblommor att bre smörgåsarna med).   Väggarna fulla av fotografier på kända personer och kungligheter som bott där.

På vägen mellan BadGastein och Salzburg ligger Kehlsteinhaus, där Hitler bodde och filmen Örnnästet spelades in. Det ligger 1834 meter upp och man tar sig dit genom hiss genom berget. Nu är det museum och turistanläggning.

Utsikt från vår balkong.

Mer utsikt. Man ser att det inte är så mycket snö.En och annan Mozartkula blev det förstås.

9 kommentarer:

 1. Så härligt det ser ut där. Kyrkan var lite originell. Hur gör du för att få dina bilder så fint som ett collage? Ha det gott i det här gråtrista vädret.

  SvaraRadera
 2. Wow - vilket hotell - och vilka fantastiskt vackra vyer! Och snön ska du väl inte längta efter, den kommer ju hit vare sig man vill eller inte!"
  KRAM och trevlig Lucia
  Susie

  SvaraRadera
 3. Svar på din fråga på min blogg! Skriv in Salzburg i sökrutan och då kommer det upp om Österrike! Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Glömde skriva att jag har läst din resa med bl a Gardasjön. Vilken trevig resa och fina bilder! Har varit på flera av ställena och roligt att få lite minnan tillbaka.

  SvaraRadera
 5. Åh, har du varit ute och rest. Så trevligt! Har hört talas om det där fina hotellet. Mor och far har bott där i samband med någon skidsemester, fast det är nog tio femton år sedan. Låter mysigt. Utsikten är ju jättefin - även om det inte ser ut att vara drösvis med snö där heller. Själv kryar jag som bäst på mig efter att ha varit magsjuk ;)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar utsikt ni hade! Ser härligt ut! Mozartkulor är ju inte heller så dumt:-)

  SvaraRadera
 7. Åh så härligt! OTROLIGT vackert också...tack för alla dina fina bilder och jag tror detta hamnar på min reselista framöver!
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig resa! Fantastisk utsikt och fina bilder... tack, tack!
  Vi var i Bad Gastein för ganska många år sedan... tror det var 1999, men det var på sommaren. Åkte buss dit, bodde på Hotel Gisela och gjorde flera trevliga utflykter... bl.a. till Salzburg och Venedig.
  Ha en fin Luciadag och adventshelg!

  SvaraRadera
 9. Kul att du hittade måttet - det är svårt att inte få med sig mer än tänkt från den där sidan. Jag skulle ju egentligen bara ha en ny rulle med spritspåsar.

  Nu brukar maken inte ha så mycket tur när han är ute och frysen är full efter älgjakten. Men som tur är ser jag nästan aldrig pälsbollarna i annat skick än styckade och förpackade med etikett redo för frysen. Fast för två år sedan kom han hem med en liten vildkulting som han hängde i min blombod. Han fick tjata innan jag gick med på upphängningsanordning i taket och flådd liten kropp.

  Hoppas att du får en fin dag. Funderar på att dra fram solstolen i alla fall. Att somna ute i friska luften är så vansinnigt skönt :D

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera