fredag 2 mars 2012

Min maskinpark


Här är min symaskin och min overlock. Symaskinen brukar lyda mig och det blir som jag vill. Den behöver bara dammas ur ibland. Den äter tråd förstås. 
Den kan visst kompletteras med brodertillsats, men det har jag inget behov av. Den kan brodera småsaker ändå.

T ex här har jag testat att sy litet karameller. Kul, men vad har man det till?

Overlockmaskinen är dock litet mer krånglig. Att trä iallafall. Men blir den rätt trädd, så syr den snabbt som ögat. 
Den behöver också dammas ur ibland och den äter MYCKET tråd.Egentligen skulle jag haft en maskin till, som kan sy så kallad flatsöm. Jag trodde att overlocken kunde det. Men det får jag klara mig utan.Sedan har jag ju en maskin till. Dammsugaren. Egentligen är den nyttigast, fast inte så rolig. Annars följer den snällt med mig från rum till rum.Men hubot kan man inte kalla den.Detta är det senaste vi gjort tillsammans. Body, mössa och skor (kanske inte direkt något barn behöver, men roligt att sy.)


Varje kväll tänder jag ljus i lyktan. Det ser så mysigt ut. Stenrosen som ligger på bordet, har jag fått av en kompis. Hon tyckte den passade så bra på mitt bord.3 kommentarer:

 1. Jag har precis samma symaskin som du och det ser ut som overlooken också är samma. Håller med om att de är betydligt roligare att använda än dammsugaren. Vilket jättesött set! Skorna är helt underbara och jag tycker absolut att småttingarna behöver skor. Speciellt de här matchar så fint. Ha en skön helg

  SvaraRadera
 2. Jag har bara en dammsugare.....men längtar efter en vanlig enkel symaskin.

  SvaraRadera
 3. Hallå i stugan. Hoppas att allt är väl med dig! Är så glad att din maskinpark fungerar bra, hur skulle jag annars klara mig?....hi,hi.
  Undrar om rosen på bordet kommer från mig?....*fniss*...
  Håller tummarna för L på söndag!
  Var rädd om dig min käre kompis, saknar Dig!
  Kram kram och vink från oss.

  SvaraRadera