tisdag 10 november 2015

Har jag missat något?
I uterummet växer fortfarande Klockrankan samt en grenadilla (frukt från fruktdisken, lik passionsfrukt). Aldrig har jag fått någon av dem att blomma. Men nu sitter det plötsligt en knopp. Eller är det en frökapsel? Det är nog det senare, och jag missade den fina blomman!Vi har inte så mycket rosor, men detta måste vara en av de sista för i år.Sista luktärtorna också?


 

Gurkörterna blommar också fortfarande. I år har det mest varit vita, men nu hoppas jag de blå också självsår sig.

 
Måtte jag inte missa kamelian när den blommar. Den står med massor av knoppar i uterummet, där den säkert trivs så länge det inte är frost.
 Som tur är har jag klockranka på bild. Tagen i somras hos Mandelmanns.

16 kommentarer:

 1. Ibland är det nästan så där att man får passa en blomma hela tiden för att inte missa något. Det är nästan som de märker att man vänder ryggen till och då passar de på.

  Ja, tänk så mycket blommor jag hade kunnat köpa istället för kola-tandläkar-räkningen, retsamt.

  SvaraRadera
 2. Har du luktärter fortfarande? Blomsäsongen verkar helt uppochnervänd i år.

  SvaraRadera
 3. Gurkörten är verkligen ihärdig! Den blommar och fröar av sig här hos mig också. I växthuset står en stor kruka med luktärter som snart ska börja blomma. Då får den flytta in i vinterträdgården. Längtar :D

  Ha det fint!
  Linda

  SvaraRadera
 4. Så otroligt att det fortfarande blommar hos Dig och Kamelian skulle inte jag heller vilja missa den som är så exklusiv med sina vita blommor.Nästa sommar ska jag sätta Gurkört har haft den förut någon sommar.
  Ha et gott/Margareta

  SvaraRadera
 5. har vit Gurkört som blommar jag med.Visst är det upp och nervända världen i år.men roligt.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 6. Men oj så mycket du har som blommar ännu..Här finns inget! Allt är borta..De har lovat fint väder resten av veckan så det hoppas jag på! ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Jag hade två blommor på min klockranka och det var nästan så jag missade dem också. Fick en på bild.
  Har några blommor som blommar ännu, bland annat luktärten. Det är ganska otroligt, i november.
  Ha det gott!
  Marika

  SvaraRadera
 8. Fy vilken otur att missa grenadillans blomma, håller tummarna för att det är knopp än så länge. Visst är det konstigt med blomning fortfarande. Har inte heller så många rosor, men den finaste busken var prydligt ansad härom morgonen när jag kom ut, med blommor och allt. Attans rådjur. Gurkörten blommar snyggare än på hela sommaren. Här blir det flest blå och jag vill gärna att de vita frösår sig bättre.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Gurkört hade jag massor av för några år sedan... men i år är de helt försvunna. Spännande och se hur det går med kamelian... hoppas den hinner blomma innan det blir för kallt.

  SvaraRadera
 10. En eller ett par Kamelior skulle jag gärna vilja ha - och gärna en Bougainvilla också. Men jag kan ju inte skaffa mig växthus bara för det.....eller!?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 11. Ja med ljuvliga 13 sköna grader ute så blommar det fortfarande lite här och där...märkligt! Fina bilder du visar!
  Ha en finfin dag...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 12. Hoppas, hoppas att din kamelia slår ut - jag vill se massor av bilder då!

  SvaraRadera
 13. Regnet har tagit mycket här på det sista. Men det är en otrolig höst vi har. Klockranka är kul att odla en riktig monsterväxt.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 14. Regnet har tagit mycket här på det sista. Men det är en otrolig höst vi har. Klockranka är kul att odla en riktig monsterväxt.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 15. Har inte tänkt på tygsamlarens tröst förut, men efter ett samtal på jobbet igår ska jag länka de till en kollega - apropå tygsamlande.

  Härligt att se dina höstblommare och jag tänker att även om du nu missade själva blomningen hos den första så var det ju härligt att den blommade alls. Det lovar fler blomningar.

  Ha en härlig helg! Carina

  SvaraRadera
 16. Fantastiskt att ändå det finns blommor som har sån kraft än så att de blommar. Men tack för att vi inte har frost, kallt och snö. Härligt att få njuta av växtligheten in i November.

  SvaraRadera