måndag 9 maj 2016

Stopp, vänta - jag hinner inte medVilken värme och naturen  riktigt exploderar.

 
I vår trädgård är det just nu mycket lila. Inte så många andra färger faktiskt. Fast lila är ju fint.


 
 Snart slår rododendron ut, liksom magnolian, som har vuxit sig riktigt stor under åren.


Utanför trädgården händer det också mycket.  Under ekars ljusa  (eller var det mörka?) grönskan.

 

Lönnarna blommar. Vad söta blommorna är.

 Måbär blommar också. Ganska oansenligt, men vilken bra buske det är! Kan stå var som helst och skötas inte alls. Den är fin och grön ändå.
Häggen blommar.

 Kabblekan blommar. Den växer så långt ner i diket, annars hade jag velat plocka en bukett.
 

Och snart har vi liljekonvaljblomning, med gångavstånd hemifrån. Fast det är det många som har, vilket gör att det bara blir en liten bukett. Men det räcker ju.

Det är riktigt njutbart nu!13 kommentarer:

 1. Ja, naturen är vacker nu. Fina bilder du tar.

  SvaraRadera
 2. Ja man vill nästan stoppa tiden lite nu.Med värmen slår allt ut så fort.Vill hinna njuta också.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Allt är så fantastiskt fint just nu, men vackrast var nog dina två första bilder! Jag gillar ju lila - och när det blir så där många så.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Har du redan så mycket utslaget i trädgården? Då är du långt före oss. Det är nästan sommarväder nu så det exploderar väl med all blomning på en gång.

  SvaraRadera
 5. Det är en underbar tid och den härliga värmen har gjort att allt går med en rasande fart.Här uppe i norr så går det trots allt lite saktare så än hinner vi med men mycket är på gång och man hittar en hel del trevliga växter som kommer upp ur jorden.Så fina bilder du visar av vackra blommor.Ha det bra/Margareta

  SvaraRadera
 6. Ja lila är ju fint. :) Man får ta ett djupt andetag när allt går så fort och passa på och fota det alla mest iögonfallande så att man kan plocka fram minnet en regnig dag. :)¨
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Visst är det fint med lila och skira blad,hägg och liljekonvaljer! Nu hoppas jag faktiskt att det blir lite svalar så det blir några veckor mellan hägg och syren.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Lila är fint, och dina lila extra fina, backsippan är så vacker.
  Det är varmt och skönt, passar på att njuta medan det är så fint.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 9. Det är en härlig tid nu! Häggen blommar här också. Förra året blommade den senare, samtidigt med syrenen, så det blev inte mycket vila däremellan:-)
  Titti

  SvaraRadera
 10. Jag känner lite på samma sätt - det bara exploderar. Pionerna verkar växa en decimeter om dagen och i morse var det fullt med pollen i näckrostunnan. Nu får det gärna bli lite svalare så att vi kan dra ut så länge som möjligt på den här härliga härliga tiden :D

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 11. OJ! Så fint med allt lila! Och du har sådana där bollvivor som jag också vill ha men inte funnit i butik!
  Liljekonvaljer skulle jag väldigt gärna vilja ha i trädgården, de är en så vacker och otroligt väldoftande liten sötnos. Undrar om det finns ett bestånd i närheten så att jag i alla fall kan få ihop en vas?

  Jag förstod inte riktigt din kommentar om wasabirot hos mig.

  SvaraRadera
 12. Aha - du ser inte bildtexten? "Gambasräka med wasabikräm inbakad i friterad sötpotatis". Du ser en räkstjärt och det orange "fluffet" är riven sötpotatis som friterats frasig - supergott! Wasabikrämen syntes inte, men fanns under fluffet.
  Vad gullig du är som erbjuder bollviva! Jag ska leta i helgen och se om jag hittar i någon butik. Tack!

  SvaraRadera
 13. Ja, nu har det sannerligen exploderat. Och vilken vår vi har! Grönt, grönt, grönt och varmt! Så härligt mycket som blommar inpå din husknut.
  Ha det fint!

  SvaraRadera