torsdag 24 november 2016

Livet rullar på och är sig likt.


Ofattbart att ett halvår har försvunnit, sedan jag skrev sist. Nu visste jag inte hur jag skulle göra och det dök upp alla möjliga rutor.

Vad har jag gjort, var har jag varit och vad har hänt under den här tiden?

Jag har inte gjort något speciellt, men det har blivit mycket sytt och mycket pyssel med växter. Fotograferandet har det blivit mycket mindre av.
Var har jag varit? Mestadels hemma faktiskt.

Men några resor under den här tiden har det blivit.

Till Danmark åker vi gärna. Även i år blev det en tur dit.


Malmö är ju en plats, som vi ofta åker till. Där växte jag upp och har fortfarande anknytning till. Överhuvudtaget blir det en del besök i Skåne.
Min barndomsväninna, som har en fantastisk tomt med svamp och bär i massor till exempel. Där har jag varit.
Åre är också en plats vi åker till, på grund av våra kontakter där. I år mötte vi hösten där. Då hade inte bladen skiftat färg här hemma, men där var allt gult, orange och rött. Men renarna som vi brukar se, hade flyttat till annat bete.


Litet senare på hösten var vi en vecka på Madeira. Där finns massor av botaniska trädgårdar och parker. Men hela Madeira är som en botanisk park.

Bilden visar hur blomman för dagen kan breda ut sig där klimatet är bra. Fast bilden visar inte hur mycket blå blommor det var.

 Maderia ligger ute i Atlanten och har ett gynnsamt klimat. Inte för varmt och inte för kallt. Och en del regn.

Till Madeira åker man absolut inte för badlivet. Att bada i havet är svårt på grund av  klippor. Men visst finns det pooler. Det är dock inget jag prioriterar.

Blommor däremot.  Det här visar en restaurangägare som tydligen intresserar sig för växter också.

Vi har varit där en gång förut, fast i maj. Då blommade jakarandaträden, kameliorna, agapantus och mycket annat. Nu var det andra växter som stod i blom.
Jag har ju en tendens att snubbla här och där, gärna intill växter som ser intressanta ut. Och plötsligt hamnar några frön eller någon stickling i fickan. Då för fyra år sedan fick jag med mig kapok. Nu blommade kapokträden. Och förutom blommorna, hade frökapslarna utvecklats. De är fulla med dun, som man förr stoppade dynor med.

Blombilder skulle det kunna bli hur mycket som helst, men det får bli nog så här.
Blir det fler inlägg? Ja, det undrar jag också, fast inte fler den här veckan. Det kan jag lova.
Önskar alla en fin första advent och tack för kommentarer. 

                                               Britt 

7 kommentarer:

 1. ÄNTLIGEN! Du har varit flitig under din bloggsemester. Härliga resor du varit iväg på. Jag hoppas verkligen du fortsätter skriva nu, för jag har saknat dina inlägg. Soliga hälsningar från Åstorp.

  SvaraRadera
 2. Det ser ut som du har haft det riktigt trevligt under viloperioden från bloggen.Madeira skulle även jag vilja besöka just för deras vackra växter.Välkommen tillbaka och ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 3. Så mycket spännande du har hunnit med. Jag har också saknat dina inlägg.

  SvaraRadera
 4. Hej där! Såå glad jag blev när jag plötsligt såg att du gjort ett inlägg! Precis som Gunnel så har jag saknat dig och hoppas du kommer igång igen :)
  Så mycket olika trevliga resor ni har hunnit med ... underbara bilder! Måste erkänna att jag är lite avundsjuk på bilden med den fyllda svampkorgen i lingonriset - härligt! Här blev det ingen svamp alls ... trist.
  Ser gärna ännu mer bilder från sommarens aktiviteter!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Välkommen tillbaka! Ja nog har du hunnit en hel del...lite vila också, skönt!
  Härliga bilder du bjuder på!
  Önskar dig en mysig advent.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 6. Välkommen tillbaka!
  Trevliga bilder från din "bortavaro" som ju i själva verket snarare är en närvaro i "verkliga" livet.
  Ha det gott! ♥

  SvaraRadera
 7. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts.

  ดูหนัง

  SvaraRadera