fredag 16 december 2016

Jul i vårt husNu har det blivit kallt, fast jag inte ville det. Man  får gilla läget.En väldigt fin sommar kan man se tillbaka på.Och ett riktigt bär- och fruktår har det varit.

Vi har lådvis med fina äpplen i garaget. Vilken skatt!

Och ändå är det fullt på marken och inte minst i träden.


Jag ser sällan domherrar och sidensvansar, men nu är iallafall sidensvansarna här i massor. Roligt att äpplen gör litet nytta i fågelmagar.

Även i växthuset har det varit givande med mycket tomater och chili, framför allt.

 I år köpte jag en planta Piennolotomat. Den skulle hålla mogna tomater till våren. Lät ju otroligt, men nu börjar jag tro det. De här tomaterna hänger i vårt kök och ser precis likadana ut som då jag hängde upp dem. Och de är inte torra, konstigt nog.

 Nu är växthuset tömt på de flesta växterna och är fyllt med krukor och trädgårdsmöbel. Några växter finns kvar i jorden, som hibiscusar, vindruvor, tulpanträd och magnolia.
Vi har ingen el i vårt växthus, men litet stearinljus får lysa upp ibland.

Mina sparade amaryllis vill inte komma igång, så då blev det nya inköp. Det är ju också roligt.

Alfresco, Tango, Joker och Yellow Garden heter de. Den limegula är en ny sort, som ska få många (?) stänglar på varje knöl, ungefär som minipåskliljorna.

Nu tänder vi fjärde ljuset. Och får väl känna oss klara med de julförberedelser vi tänkt oss. Ha en skön helg!   

                           Britt


7 kommentarer:

 1. Trevligt att du är tillbaka, hoppas du fick njuta av ditt växthus, tomater fortfarande låter inte helt fel. Härliga Amaryllis. Min Tango från förra året har en knopp, det hade jag inte förväntat mig, de andra blev bara blad, så det är tur att jag har satt nya lökar.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med så mycket fina äpplen och att det även räcker till de vackra Sidensvansarna.Det är inte helt fel att ännu kunna äta av de egenodlade tomaterna för de smakar ju allra bäst.Det är minsann inte lätt att få Amaryllisar att blomma på nytt efter ett år jag har aldrig lyckats tur att det alltid finns nya att köpa.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 3. Sidensvansar ser jag sällan här. Ditt växthus ser så inbjudande ut. Men du är också duktig på att använda och utnyttja det. Ha en trevlig fjärde adventshelg

  SvaraRadera
 4. Ja det är både mörkt och kallt nu men ingen snö, såg några domherrar i morse! Kanske kommer dom med lite snö till jul :)
  Vinterkram från Titti

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att du är tillbaka i blogglandia! Har saknat dej och nästan gett upp hoppet.
  Så fina hibiskusar du har!

  SvaraRadera
 6. Ååå - jag har helt missat att du börjat blogga efter sommarupphållet :(

  Vilka härligt röda äpplen ni har. Förstår att de glädjer många, många.

  Tack Marit! Hoppas du får en möjlighet att vila under själva julen. JAg gjorde långt mer än jag brukar igår, bla en grovskurning av duschen, eftersom mamma sträckte sig och knappt kan gå :)

  Kram och God Jul! Carina

  SvaraRadera
 7. Really a beautiful blog.It is very astonishing and marvelous design.

  ดูหนัง

  SvaraRadera