torsdag 2 februari 2017

Eva-Lotta har gått i pensionEgentligen tänkte jag inte skriva fler inlägg. Beroende på att fantasin sinat.
Men så idag, hittade jag Eva-Lotta i en garderob, i ett bedrövligt skick. Hon var värd ett inlägg.

Jag visste mycket väl att hon låg längst in på en hylla och hon hade en kraftig skallskada. Men inte en så här omfattande skada. I princip bara smul kvar.
Men döm om min förvåning - då jag vände på henne, "grät" hon. Hon hade en dosa inopererad som lät ma-ma (som dockan på julafton).

Eva-Lotta hade genomgått en del operationer. Av dockdoktorn Augusta Klo i Malmö. Förutom mammarösten, fick hon blundögon och en gång nya ben, då hon fick ordentliga benbrott.
 
Se på lilla livstycket. Det hette så och det var en kombination av linne och strumphållare, som alla barn hade då. Och strumpor med knapp.

Eva-Lotta fick jag då jag var två år. Tillsammans med en stor och välsydd garderob, som mina två mostrar hade sytt. Där fanns alla kläder man kunde önska.

Här är ett foto på Eva-Lotta som har bara några år på nacken. Innan hennes förfall.

 Någon bild från då jag var två år och fick henne, hittar jag inte.

Så nu är Eva-Lottas liv förbi. Hon var ju ändå inte den typen av docka, barn leker med nu. Så tyvärr - nu ligger hon i soptunnan.

Detta är nog sista inlägget, för nu har jag funderat ett tag.   Tack för en trevlig tid ihop.  Britt


 

23 kommentarer:

 1. Jag har haft en exakt likadan docka, men den stals från mina föräldrars källare innan jag hann ta den med till min lägenhet. Jag har bara nåt foto av henne kvar. Så tråkigt att du inte tänker skriva mer. Det har varit så kul att höra lite från din del av Sverige. Du får ha det så bra i fortsättningen. Vi kanske syns i en tygaffär nånstans.

  SvaraRadera
 2. Vännen, jag tror att det var jag som "drog" in dig i Bloggeriet? Men jag fick jobba med dig innan du tog första steget in.....Tänk så mycket du bjudit på under alla åren! Du är en mästare med din kamera! Har visat många, många vackra bilder samt skrivit många bra inlägg! Känner dig och vet att har du nu stoppat, då är det stopp!
  Men jag vet också att du har så mycket annat omkring dig i livet. Så nu tackar jag för allt vackert du "bjudit" på. Nu har jag den stora förmånen att känna dig så jag kommer att få uppleva mycket vackert ändå.
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera
 3. Stackars lilla Eva-Lotta! Måste ha varit fantastiskt roligt att få en sån leksak med kläder och allt och att du haft du hållit reda på den. Gissar att syintresset går i släkten.

  Men snälla rara, blir det inga fler inlägg om spännande exotiska växter, får jag inte veta hur det går med dina egensådda mullbär och jag har ju inte sett nya växthuset ordentligt, funkar det, blev det tätt, vad har du sytt på sistone, frågorna är många. Men har man inte lust så har man inte. Jag tackar för all trevlig läsning, tips, vackra bilder och rara kommentarer. Hoppas att du tar dig tid att hälsa på oss i blogglandia ändå.

  Och så hoppas jag förstås att vi ses i Tyrolen också, även om det inte brukar bli så mycket tid att prata. Kanske det inte blir nåt överskott av tomatplantor för min del i år. Det kan komma annat emellan. Visst är det kul med alla samlare som krukar upp. Jag brukar komma hem med spännande saker som jag knappt vet var de ska få plats nånstans.

  Varm kram
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Jag har varit inne och läst tillbaka i din blogg igen. Det är så många inlägg som jag har minnen från och som jag har "lånat" idéer från. Första gången vi kommenterade hos varandra var den 29 jan 2012 såg jag nu....nästan exakt 5 år sen. Tusen tack för 5 jättetrevliga bloggår.

  SvaraRadera
 5. Hej Britt!
  Tack för trevliga blogginlägg och kommentarer.
  Hoppas det fungerar bra med din brodyrmaskin, och att du trivs med växthuset.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 6. Känns allt lite vemodigt att du lägger bloggandet på hyllan, men om det inte känns roligt längre ... ja, då gör du förstås alldeles rätt.
  Tack för alla härliga inlägg och stort tack för alla fina kommentarer som du gett under åren.
  FB finns ju, men jag är inte där så mycket, men kanske ses vi där ändå någon gång.
  Önskar dig allt gott!

  SvaraRadera
 7. En sån docka har jag också haft! Jag förstår dig men jag tycker det är synd att du "försvinner" från bloggeriet...fundera lite till snälla! Bloggar som dina behövs!! Bara så att du vet...
  Kram från ett dimmigt Karlskrona och Titti

  SvaraRadera
 8. Så synd på dockan men i bland så håller de inte hur länge som helst jag har en docka som jag fick när jag var sju år men den behöver bara klistras i hop och få lite nya kläder.Så synd att du har tänkt sluta skriva på den här sidan men du kanske får ny energi när det gått ett tag och då är du välkommen tillbaka.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 9. Jättetråkigt att du inte längre ska blogga! Du är en av dom - vi är några stycken iaf - som gillade lila precis som jag!!
  Så tråkigt - du kan inte tänka dig att åtminstone göra ett inlägg någon gång ibland!?
  KRAM och lycka till i framtiden, även om du inte bloggar!!!
  Susie

  SvaraRadera
 10. Vad tråkigt att du inte ska skriva mer, kanske du ändrar dej. Hoppas det!
  Men så fin hon var din docka.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 11. Så tråkigt Britt! Men jag förstår det ska kännas kul att skriva inte vara ett tvång. Jag kommer komma ihåg dig och bloggen som den som öppnade ögonen för att plocka fröer när jag reser... Så när jag tittar på mina lönnar och ginkgo så - ja du vet :)

  Tack för roliga inlägg och härliga kommentarer. Kram, Carina

  SvaraRadera
 12. Du kan väl titta in ibland och göra något spontaninlägg. Lite synd när man förlorar kontakten med sina bloggvänner. Känner igen mig i det där med att man blir lite trött på att blogga.
  Söt docka, har en liknande fast hon är i stenhårt gummimaterial (förmodligen full av "härliga" kemikalier"). Enda skavanken på henne är att en råtta varit och bitit henne i näsan när hon låg på yttervinden. Hoppa gärna in och skriv en liten kommentar hos mig i bland så vet jag att du finns där ute:) Kramar/Annelie

  SvaraRadera
 13. Men åh, vad jag kommer att sakna dig!!! Kanske får skicka ett mejl någon gång ibland?

  Tänk att du vet vad blomman heter! Tack!! Vet du om den finns som typ krukväxt här hemma?

  Stackars lilla docka! Men fin var hon. Fick mig att blrja fundera på var min nalle befinner sig. Kanske i en låda någonstans på vinden.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 14. Blev så glad när jag såg din kommentar! Jättetrevligt om du fortsätter att höra av dig!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 15. inte ens dockorna har evigt liv, mina försvann vid en flytt

  SvaraRadera
 16. Hej igen!
  Jodå frösådderna är i full gång och det ska bli fler idag. Cirka tjugo olika tomatsorter har det råkat bli och mumsar fortfarande av bastomatröror, ketchup och torkade marinerade tomater från i fjol. Härliga Mandelmanns, njuter så av allt de visar omväxlande med stön, när jag inser att arbetsinsatsen är enorm.
  Jag hoppar över Malmö även om jag hört att det blivit mer trädgård de senaste åren. Här däremot planerat in Nordiska trädgårdsmässan.
  Ha det så gott och lycka till med sådderna.
  /Anette

  SvaraRadera
 17. Har inte suget att blogga kommit tillbaka? Vi saknar dig och dina LILA inlägg!
  KRAM och TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 18. Kommer tyvärr inte ihåg vad vattentunnan hette, hittade den på nätet och sen fick vi fick beställa hem den till vår lokala järnvarudetaljist. Efter 2 månader upptäckte jag att dom sålde den i Visby på den stora handelsträdgården Linds. Fast vår blev lite billigare kan jag trösta mig med.....
  Anledningen till att vi ville ha just den här var att den på sommaren står precis utanför växthusdörren i hörnan innan den lilla trappan upp till altanen, så någon större fanns det inte plats med. Tillbehören som kran, anslutning till stuprör (om man vill ha det, vi kan inte det blir så mycket barr där) och en liten pall den står på ingick.
  KRAM
  Susie
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 19. Du har väl fullt med blommande växter i din trädgård nu antar jag. Det finns nog inte många som har så många olika växter som du i en villaträdgård. Du kan kanske visa lite bilder nån gång även om du inte vill skriva så mycket. Saknar dig här på bloggen. Ha det gott.

  SvaraRadera
 20. Hej!

  Hoppas att du har det jättebra och njuter av våren - även om den har varit lite kall och vit på sistone ;) Tänkte bara tala om att din pelargon växer finfint och att jag nu har flera sticklingar. Ser fram emot att få se den blomma i sommar!

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 21. This is a really good idea that you have going on.
  ก็อตซิลล่า 2015

  SvaraRadera
 22. "Thank you for nice information
  Please visit our website unimuda and uhamka . . . . . . . . . . . . . . . .

  SvaraRadera