torsdag 9 januari 2014

Litet ljusare...


Det märks att det blivit ljusare. Och inga tomtar eller stjärnor som skymmer.


Iskonvaljen har blivit något bättre, men jag skulle köpt fler än de tre de hade kvar, så hade det blivit litet yvigare blomning.
Iskonvaljer är egentligen helt vanliga liljekonvaljer som är uppgrävda, förvarade i kyla och sedan framtagna i "fel" tid för att kunna blomma i juletid.


Jag har två kamelior, som jag haft i garaget. Knoppar hade dom, men ville inte slå ut. Den ena tog jag in i rumsvärme och en blomma har iallafall slagit ut. 


Utanför Jönköping (Strömsberg) finns ett växthus med ett kameliaträd som är över hundra år. Det brukar ordnas visningar i januari.


Förra årets bild. Tänk om kamelia hade doft också!

Min julros blommar för andra gång i sitt liv. Förra året var första gången, många år efter sådden. Då visste jag inte vilken färg det skulle bli. Kanske hade jag önskat litet mer färg.

9 kommentarer:

 1. Så mycket blomfägring du har redan nu. Jag tycker dina julrosor är vackra som de är.

  SvaraRadera
 2. Åh vad jag gillar den där limegröna julrosen, fast det är ju ett litet problem med dom. Oftast ser man ju inte blommorna för dom hänger nedåt! Mina två - vita och röda - julrosor blommar inte. Var ute igår och kollade om det fanns några knopp. Men...nej!!
  Var det länge sen du var på Gotland? Numera tar ju båtresan bara 3 timmar och 10 minuter - och har man bara en god bok med sig så brukar man greja det utan problem!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Det är lite spännande med blommor på "fel årstid" - konvaljedoft är undebart.

  SvaraRadera
 4. här är så mörkt så jag har fram ljusstaken ännu..men nästa vecka ryker det..då städas de bort...Fina blommor

  SvaraRadera
 5. Är DET en kamelia! Måste gå in på hemsidan och se när de har visningar. Måste åka dit och kika. Skulle vara underbart med växtutflykt mitt i vintern :)

  Angående kaminen så använder vi den främst till myseldning - den är jättehärlig när fukten kommer sena sommarkvällar och regnet smattrar mot taket :D

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 6. Hm ... hur vet man när de har öppet? Lyckas inte hitta någon hemsida direkt dit.

  SvaraRadera
 7. Tack! Du får mer än gärna berätta. Ligger det hitom eller bortom Jönköping?

  SvaraRadera
 8. Härligt med blommor så här på vintern... och så ljuvligt om de dessutom doftar som konvaljen. Kamelian är så vacker... ser nästan ut som en ros. Skulle gärna se det stora kameliaträdet någon gång...
  Gillar din gröna julros... har haft en liknande, men tyvärr är den spårlöst försvunnen.
  Alldeles vitt på gräsmattan nu på morgonen... och mer ska det visst bli. Så vi får nog vänta på våren ett tag till...

  SvaraRadera
 9. Jag gillar din julrosfärg! Läcker! Den där kamelian har jag aldrig sett blomma. Trots att jag haft en kompis som bott på Strömsberg.....men vi brukade hålla till vid poolen ;) /Anette

  SvaraRadera