torsdag 23 januari 2014

Mitt bästa knep - ett fototemaNågot bästa knep när det gäller odling har jag inte. Har tänkt så det knakar, men kommer inte på något.

Jag har ett sätt att förkultivera -  det är inte  min ide´, men det är bra. Jag har inte gjort några vetenskapliga undersökningar, men jag tror på det.

Man fyller halva krukan med vanlig krukjord, fyller på med ett par cm såjord, vattnar och trycker ner fröet. Man spar nog en omplantering tror jag. 
Jag har aldrig knypplat, men jag har ett gäng knyppelpinnar och en sådan trycker jag ner fröet med. Pinnen är bra till mycket vid såarbeten.

Den här buketten fick vi av våra vänner, då de var hos oss senast. Den är nu vissen, men blåbärsriset i den finns kvar.Och nu är blåbären på väg! Så ett annat tips är - plocka blåbärsris och sätt i vatten. Sedan är det bara att vänta.Fler tips hittar du hos Linda med Växthusliv.


8 kommentarer:

 1. Jag är av naturen lite lat; förenklade åtgärder uppskattas. Vilken vacker bukett. Härligt med blåbärsblom och gröna blad. Vitt och grönt - vackert vilsamt.

  SvaraRadera
 2. Jag har också knyppelpinnar som inte används. Men jag tror ändå det fodras mer för att få allt och växa som du lyckas med.

  SvaraRadera
 3. Har hört att blommor som är givna med "kärlek" står länge.....??? Men något "lurt" måste du allt ha gjort......för sååååå länge kan jag inte riktigt förstå att de stått?
  Må gott käre kompis och hälsa L.
  Kram och vink från oss.

  SvaraRadera
 4. Jag köpte blåbärsris idag som jag ska ha tillsammans med tulpaner. Det måste jag spara utifall det kommer blåbär på det. Det vore ju jättekul med blåbär i januari/februari. Det där med att fylla halva krukan med vanlig jord och sedan såjord är ett bra knep som jag använt mig av när jag sått bland annat 'Blomman för dagen', 'Svartöga' och 'Klockranka' och det har fungerat jättebra.

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar bukett - jag vill också ha såna vänner! *fniss*

  SvaraRadera
 6. Visst är det bra med planteringsjord först i krukan och man slipper böka allt för mycket med de små. Har gjort så med många plantor. gjorde även så med tomatfröna förra året och tyckte det var smidigt. Blåbärsris är så vackert att plocka in och passar till många blommor och även ensamma i vas.

  Kram / Therése

  SvaraRadera
 7. Bara att vänta på att blåbären mognar :)

  SvaraRadera
 8. Bra tips! Jag gjorde så förut, men nu har jag latat till mig och sår det mesta i root it-kuber.

  Jag köpte en kamelia i dag. Vet du om det stod något telefonnummer i den där annonsen om kameliaträdet så att man kan höra av sig och kolla med öppettider och så?

  Hoppas du får en fin helg!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera