onsdag 23 juli 2014

Hjälp jag drunknar!!!




Hjälp jag drunknar i all squash! Vad gör man när det bara väller över en? 

Jag skördar en gång om dagen och hinner ändå inte med. Tänk om man kunde få en bråkdel på vintern. Det är så gott med ugnsrostade grönsaker, men det har jag inte alls lust för nu.

Tips på vad man gör av för mycket squash mottages.




12 kommentarer:

  1. Vilket härligt sätt att drunkna! Du får kanske googla fram recept på inlagd squash. Grillad med tomat och mozzarella är ju inte heller så dumt. Kul bild:-)

    SvaraRadera
  2. Oj oj oj oj.......hur känns det där ner och under alla dessa! Tyvärr har jag inga tips, men när jag odlade tidigare så kunde jag förvara dom ganska länge i källaren så länge dom inte hade en enda skråma på sig......Lycka till med alla och hoppas du kan kravla dig upp!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  3. Å du min skapare, så mycket! :-D Pratade med en granne förra året som skar ner dem i bitar och slängde i frysen men jag tror inte att hon visste om det skulle funka. Gör mängder av ratatouille vetja, det är ju så gott att ha och ta fram i höst till söndag middagen! Kram Annika

    SvaraRadera
  4. Har inte en aaaning! Fast en rätt som är jättegod är att man tar smördeg, brer på ett lager med tomatpuré, Skivar sqash och tomater, varvar och lägger på tätt.
    Sen strör man Fetaost - mager - över, eller annan ost om man inte gillar Feta och så salt & peppar samt timjan. In i ugnen 20 minuter i 200 grader. Kanongott!

    SvaraRadera
  5. Oj vad mycket squash!!! Du kanske kan göra en stor lasange i långpanna och använda squash istället för vanliga lasangeplattor?

    SvaraRadera
  6. Härligt rolig bild!

    Inga jordgubbshallon mogna. De tar god tid på sig. En direktkontroll i Ösmo visar gröna kart.

    SvaraRadera
  7. Oj vilken riklig skörd! Inga tips från mig på vad du kan göra med dem tyvärr. Det enda jag vet är att här nere I Marina gör man ibland fylld squash istället för fyllda paprikor. Supergott!
    Ha det gott
    Kram Maria

    SvaraRadera
  8. Vilken rolig bild!
    Några tips kan jag inte bidra med tyvärr :-(
    Kram Nora

    SvaraRadera
  9. haha ja du jag ser handen.Kul bild. Har du receptet på squashkakan, den är god med glass..o så kan man dela en squash o fylla den med köttfärsröra..lägg lite ost ovanpå o in i ugnen.leta på google där finns det flere recept. Oj här är varmt idag, svetten lackar o jag tänker på hur varmt det ska va ikväll bland korna.. huadå...

    SvaraRadera
  10. Underbar bild!
    Själv är jag ingen squash-fan, men en variant gillar jag - tunt skurna bitar stekta i olivolja och flingsalt. Funkar till allt - kött, fisk och kyckling. Fast det äter ni väl dagarna i ända.

    Ha det så bra

    SvaraRadera
  11. Himmel! Hoppas du lyckats kravla dig upp! En helt underbar bild som säger allt om hur du har det :)
    Läste en artikel igår i Expressen (eller GT) om en squashodlare som fick slänga 5 ton eftersom grossisterna hellre importerar från Holland. Tycker det verkar helt vansinnigt!
    Tyvärr har jag inget recept...
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  12. Haha! O, vad jag gillar din humor! Du lever verkligen farligt. Hoppas att någon kom och räddade dig. Det brukar ju finnas så mycket recept på nätet. Du kanske hittar något där.

    SvaraRadera