tisdag 17 april 2012

Nattfrost

Nu har jag planterat om alla plantor från trädgårdsmässan. Tomat, aubergin. gurka, paprika, chili, gurkört, italiensk basilika och förstås den gula pelargonen.
Men det är nog för kallt i växthuset. På dagarna är det tillräckligt varmt, men varje natt är gräsmattan vit. Och då är det nog kallt i växthuset också. 
Därför står det brickor överallt där det kommer åt ljus.

I växthuset har jag en vindruva med jättegoda gröna kärnfria druvor. Förra året blev det inte en enda. Var rädd att plantan skulle avlida. Men nu i år, finns det liv.

Men ve och fasa - nu ser jag att det är något slags spindelväv på den. Det finns liv på mer än ett sätt. Det blir att göra en undersökning.
Men som sagt, det är inte så varmt. Därför har jag ägnat mig åt sömnad istället.

Till lillebror.Och till storebror. Men kortärmat och mössa. Det rimmar väl dåligt! Ja, det gör det, men det fanns mer tyg och då får han också en mössa.


Till storebror.


Och till lillebror.....Nej, det fanns inte mer tyg. Men lillebror har fått förut.


6 kommentarer:

 1. Fina kläder.

  Ja, den där currykakan var det länge sedan jag började göra. Många har provat den.
  Vi gillar den jättemycket.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 2. *fniss*...ja de kära små kryddorna behöver dock inte gå utan kläder och skor! Jätte fina blev de & vilket härligt tyg!
  Hörs vännen, vink vink över talltopparna.

  SvaraRadera
 3. Så flitig du är....både ute och inne. Jag gillar byxmönstret. Tufft! För en liten stund sen kom det några snöflingor här. Jag tror jag går ide. Vi hörs.

  SvaraRadera
 4. Haha... vad jag skrattade åt din kycklingkommentar.:-D Kram Stina

  SvaraRadera
 5. Oj, så duktig du är att sy! Jag är värdelös på så´nt... men önskar ibland att jag kunde...
  Jag hade en fin god blå vindruva i växthuset, men fick någon sjukdom på den - följt av envisa sköldlöss, så den här vintern överlevde den tyvärr inte, men den gladde oss med massor av vindruvor under ca tio års tid... känns lite trist :(

  SvaraRadera