söndag 17 mars 2013

En promenad innan förmiddagskaffetDet blev en rejäl promenad utmed Vättern.

Vy åt väster

Vy åt österVy om man tittar neråt.Vågmönster i sanden, under isen


Vi kom till Kroatorpet och då blev det förmiddagskaffe där. Vi hade ju gått så långt! Men kakan vi åt, var inte bara bakad med kärlek.
 Kroatorpet (det är som synes två torp) byggdes i mitten på 1700-talet och flyttades 1965. Det låg inte långt ifrån där det ligger nu. Och det är nu cafe´och resturang med gammal inredning.
Kruthuset ligger precis intill Kroatorpet. Det byggdes 1771. Och som namnet anger, var det förvaring av krut åt Huskvarna Krutbruk. Även det huset flyttades en gång  - 1951 (tydligen bara 17 meter, men det är ju iallafall av sten)


På hemvägen hörde vi hackspetten. Det är iallafall vår på gång, trots all snö och is.4 kommentarer:

 1. Härlig promenad du var ute på. Just nu sitter jag och lyssnar på vindens tjut. Det är svinkallt här och snart kommer väl den förbenade snön med. Ina och Zoé ska åka hem i morgon. Sen blir det tomt. Kram

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder från en riktigt skön promenad i solsken. Ser ut som ett fint utflyktsmål - ska lägga det på minnet...
  Stora snöflingor yr utanför fönstret - var är våren?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Vår förra hund hette Krut, trots att han var en jakthund ville han inte vara ute. Han skulle gillat konceptet med ett Kruthus så han aldrig med behövde frysa.

  Man undrar förresten vad de hade för brandskyddssystem i ett hus fullt med krut...

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att återse Kroatorpet som jag har barndomsminnen från. Det är fint runt hela Vättern. Jag har släkt som bor i Huskvarna. Själv har jag bott i Hjo.

  SvaraRadera