lördag 15 februari 2014

RÖTT temaDet har varit rött tema förut och redan då hade jag svårt att hitta röda växter, eftersom rött inte tillhör mina prio 1. Denna gången blir det ännu svårare eftersom jag vill hitta de, som jag inte haft med förut.


Denna pelargonen hade jag med, men den är jag så förtjust i och hoppas den klarat vintern. Den togs som ett litet skott vid en vägkant på Madeira.


Den här gillar jag också. Den heter Mr Wren.En orkide´som inte ser alls röd ut efter pelargonerna, men jag tycker att den är det ändå. Den har blommat om flera gånger. Varje gång lika roligt.

Buske med höstfärg intill Vättern.

Rött höstblad från Aronian.
Mer rött finns hos Charlotta.

22 kommentarer:

 1. Tänkte detsamma när jag såg veckans färg... det har vi ju haft... har jag några fler röda? Ingen aning... får se om jag lyckas... Du hittade ju fina röda pelargoner - är imponerad över din egenimporterade!
  Orkidén är väldig fin... inte knallröd, men en härlig färg är det! Många fina röda bilder blev det... bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Jag fastnade för aroniabladet, så fint! Riktigt rött kan kännas både juligt (precis passerat) och omodernt. Det faller inte alla i smaken, men du visar ändå vackra röda bilder.

  SvaraRadera
 3. Den röd vita pelargonen satte jag ett skott av förra sommaren hoppas bara att den blommar i år tycker den är såå fin. Härlia röda växter du visar
  Kul med ett skott från annat (Planet) land.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Oj, vad heter den rödvita pelargonen? En sådan måste jag leta efter. Pelargoner är ju så underbara!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 5. Din andra pelargon är ju bara för snygg! Den väcker verkligen mitt ha begär!

  SvaraRadera
 6. Jag gillar också de enkla pelargonerna. Det blir ett lite "sofistikerat" uttryck när de inte är så svulstiga.
  Ha en fin helg!
  Kram Charlotta

  SvaraRadera
 7. Tänk så många nyanser av rött det finns. Så vacker din orkidé är, en härligt mustigt röd färg. Det där med att plocka skott när man är på semester är ju kul, så får man med sig fina semesterminnen hem./ Kram Titti

  SvaraRadera
 8. Lovely flowers and colors :)
  Have a nice weekend

  SvaraRadera
 9. Jag måste nog börja med pelargoner lite mer. Verkar finnas hur många fina som helst! Den där lite nästan vinröda som påminner lite om en malva vad är det för något?

  SvaraRadera
 10. Tack för svaret! Och jag är inte så värst modig. Jag har mina tomater (de jag sådde i dag) i teverummet och under lysrör med reflektorer. Det går jättebra och tar inte mer plats än fyra A4-block :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 11. PS! Tittade just och nu är det rötter på din passions-stickling :D

  SvaraRadera
 12. Så mycket snyggt rött - pelargonerna är ju fantastiska. Hoppas de klarar sig.

  SvaraRadera
 13. Tjusigt! Den där rödvita pelargonen var verkligen speciell. Härlig färg på rosenskäran också. Jag har mest sett rosa och vita. Ha det så gott. /Anette

  SvaraRadera
 14. Hej!

  Jag är säkert blind, men jag hittar inte din mejladress. Jag har linax@boremail.com

  SvaraRadera
 15. Så fina pelargoner du har.....och de andra växterna med. Ska bli kul är det börjar lysa mer färgglatt i naturen.

  SvaraRadera
 16. Vilka snyggisar du har och några pelargoner med :-) Kul att se sorter man aldrig sett förut. Den första röda var riktigt söt!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 17. Vilka snyggisar du har och några pelargoner med :-) Kul att se sorter man aldrig sett förut. Den första röda var riktigt söt!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 18. Vilka snyggisar du har och några pelargoner med :-) Kul att se sorter man aldrig sett förut. Den första röda var riktigt söt!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 19. Många fina röda växter. Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 20. Härliga bilder på temat rött.

  Pelargonerna är fantastiskt fina.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 21. Ååhh... blir så förtjust i de där två pelargonerna!! Gör mig ingenting alls om du visat en förut. Bara roligt att se den härliga färgen.

  Ha en fin söndag! Carina

  SvaraRadera
 22. Jag har faktiskt aldrig känt lukten av koriander, men jag vet att grannen vägrar låta maken torka koriander i ugnen, så jag kan gissa ;) Jag önskar innerligt att jag tyckte om thailändsk mat, men jag tycker verkligen att smakerna är jätteläskiga. Annars äter jag det mesta :) Vi var i Mexiko i vintras och besökte bland annat en indianfamilj. Kvinnan i familjen hade byttor och kärl med koriander precis över allt :)

  Hoppas att du får en trevlig kväll!
  Kram
  //Linda

  SvaraRadera