onsdag 2 april 2014

Hallå våren - vart tog du vägen?
Några dagars riktigt vårväder, sedan kallt igen. Så ska det väl inte vara? Titta på den stackars blåstjärnan vad den fryser!

Men vårarbetet får inte avstanna.

   Lavendeln:

När man klipper ner lavendel ska det vara så varmt, att man kan vara naken när man klipper. Det har jag aldrig varit och så varmt har det heller inte varit. För några dagar sedan klippte jag.Grönsakslandet:

Jag har täckt trädgårdslandet med ett svart nät. Nu värmer det upp jorden.
I höstas köpte vi det på en vingård i Italien. Jag är litet osäker på om den kommer att vara så bra, eftersom den är svart, men det fanns inga vita. Vinodlingarna var täckta med sådana nät.

Jag är nämligen så gräsligt trött på den sköra fiberduken. Så här såg det ut i juni. En fiberduk håller alltså inte en hel säsong ens. Och jag har testat många sorter.Potatisen:
Sättpotatisen ligger och förgror sig. I år blev det fyra sorter: Rocket, Minerva, Frieslander samt en gulröd sort som vi fått av våra skånska vänner.Oliven:

Det lär göra ont när knoppar brister. Det är väl därför oliven tvekar. Ska det bli blad eller ska den ge upp? Den är en svag grön ton, så jag tror att det blir blad.
Vårblommorna är tåliga och kommer ändå, trots att de får frostnyp varje natt.

Linda ropar nog också på våren. Och kanske är det fler. Gå in och titta.
11 kommentarer:

 1. Oj, har det varit frost! Som Karin Boye sa: visst gör det ont när knoppar brister! Men å så härligt det är att se resultatet!

  SvaraRadera
 2. Oliver är ju ganska tuffa, så den kommer nog. Jag klipper alltid min lavendel första veckan i April, antingen det är kallt eller varmt. Det har fungerat hittills. Så fina vårblommecollage/ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Ja då lär man få vänta, om man ska vara naken när man klipper lavendeln :) Det kommer säkert att gå bra med den svarta väven. Spännande att se om den kommer att hålla bättre än fiberduken.

  Ditt olivträd kommer säkerligen att spricka ut med nya blad. Det tvekar nog lite bara tillsammans med den tveksamma våren. Tycker det ser friskt och fint ut på bilden.

  SvaraRadera
 4. Jag har inte klippt min lavendel än för vädret har slagit om. Det var så varmt förra veckan men nu åkte vinterjackan fram igen...och då kan man väl inte ställa sig och klippa lavendel. Så mycket du har att se fram emot i din trädgård. Hoppas du visar mycket bilder i sommar.

  SvaraRadera
 5. Jag funderade just på om lavendeln ska klippas nu - det är ju frostgrader varje natt. Våren har stannat av en aning.

  SvaraRadera
 6. Nog känns det så där när jag vaknar till 3- men det går fort upp och sen kan jag njuta på kolonin. det är första året jag har grönsaksland så det blir spännande att se hur jag fixar det. Med eller utan väv.Många blommor hos dig med egentligen gör det inget att det är kallt på natten får då får vi behålla våren läääänge
  Ha en fin resterande vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Naken och klippa lavendel... det vore en syn det ;)

  Jag har inte fått ett mejl men såg att jag glömde att skriva . com på slutet så mejla igen... fam.axjonsson@gmail.com

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Många fina vårblommor, till och med svalört. Dom har inte slalgit ur här ännu.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Fiberdukar är hopplösa. Jag har haft krig med en stor duk under hela vinterhalvåret eftersom jag har försökt skydda mitt persikoträd. Men fiberduken trasas sönder och hur jag än fäster den så försöker den flyga iväg i stormarna. Sicket gissel. Om du hittar någon bra sorts duk får du gärna berätta...
  Hoppas du har fina dagar!
  /Ellinor

  SvaraRadera
 10. Ja, våren kom lite av sig så att säga... eller egentligen inte - det är bara början av april än...
  Behöver bara tänka på lavendel för att känna den härliga doften när man sitter där på knä och klipper... och solen skiner... härligt!
  Fina vårblommor hos dig... fina bilder!

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera