tisdag 6 maj 2014

Inte de allra första, men ändå vårblommorNu är vintergäck, snödroppar, blåsippor och nästan vitsippor överblommade. Känns vemodigt. Men så länge det hela tiden kommer nytt är det ingen fara.


Ett litet axplock av allt som finns nu.

Inatt kom regn, men inte mycket, strax under ytan är det snustorrt. Fortfarande ingen tryckande värme.

I växthuset växer och blommar tomaterna, gurkorna har dött, chilisarna växer, men blommar inte. I småkrukorna kommer det upp små strån av allt möjligt. Inte alltid det som jag sått. Det är spännande.

Nu längtar jag efter att sätta ut pelargonerna, när påskliljorna har gett sig i krukorna. Men det är alltför tidigt. De står i uterummet och har börjat blomma så smått.


Ska Madeirapelargonen ha klarat sig? Jo, det verkar så. I år övervintrade så många av mina pelargoner, att det inte blivit några nya köpta. Än.
 Idag blir det symaskinen och jag.

8 kommentarer:

 1. Idag har vi regn och riktigt kallt så det blir inomhusjobb för min del. Ska bli kul att se vad du hittat på vid symaskinen.

  SvaraRadera
 2. Du hade så många fina blommor.. här blommar nog bara påsknarsisser o påskliljorna ännu..ja å backsipporna.
  Tulpanerna har inte slagit ut heller..Jag har varit opp o "tänkt" en stund,, har lite planer på att sy ett "minnernas täcke" åt Linnéa tills hon fyller 13 i juni.. Har grävt bland hennes gamla barnkläder som ligger i en låda i skrubben, resten skall jag föra till röda korset, det är nog Emils o Lukas kläder där också. Hittade 3 små klänningar o ett par byxor,,nu har jag klippt sönder dessa o skall sy ihop till ett lapptäcke, vi får se då hur stort det blir.Sen får hon minnas de små kläderna då hon ser på täcket..hihi--

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att ta ett varv i trädgården och låta sig överraskas.

  SvaraRadera
 4. Such wonderful flowers of spring. I love all your flowers and lovely colors !
  Greetings

  SvaraRadera
 5. Här är också alltför torrt. Hoppas på regn i natt för det behövs verkligen! Längtar också efter att kunna ha pelargonerna utomhus. I natt "sover" småplantor, chili och paprika i uterummet. Det har varit minusgrader på nätterna så jag har inte velat ha dem ute, men nu får det vara bra med springandet ut och in varje morgon och kväll. Har curlat dem färdigt, hoppas jag!
  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 6. Det blommar bra och fint hos dig! Det är tråkigt när det är något som dör, som gurkan t ex, men man får liksom ta nya tag. Ja, jag hoppas också att nunneörten överlever och blir en sky av ljusblått flor!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Vilket fint vår-collage! Det är tur att det kommer nytt när de första vårblommorna börjar vissna. Just nu har vi regn och kallt, så det händer inte så mycket i trädgården, allt står still och väntar/ Titti

  SvaraRadera
 8. Massor med fina blommor hos dig... din madeirapelargon är underbar!
  Här är ett riktigt tråkväder idag - regnigt, blåsigt och kallt! Regnet behövs för det har varit väldigt torrt, men kylan är inget kul alls...
  Ha det gott!

  SvaraRadera