onsdag 7 maj 2014

Trädgårdsliv - ett fototemaTrädgårdsliv och i synnerhet växthusliv gillar jag.

I växthuset är det varmt, ingen blåst eller regn. Det finns massor med roliga saker att göra.  

Nu planteras om för glatta livet.
Man tycker att man har mycket krukor, men stora krukor är det alltid ont om. De är inte så billiga, men jag kom på att köpa skurhinkar för 10:- stycket. (ÖB)

En nära vän med mycket verktyg borrade hål i botten på dem. Sedan blev de fyllda med tomater- och gurkplantor.

När vi rev vår sommarstuga (innan vi byggde en ny), tog vi vara på tegelstenarna från murstocken.

På en trädgårdsresa till Ängelholm, såg vi det här växthuset. Det har jag inte glömt och tegelstenar till grunden finns ju. Jag kan riktigt se hur vi sitter i huset, som mest ska vara myshus. Inte växthus, men en vinranka kan få klänga i ett hörn med roten utanför för vattningens skull.

På varsin sådan här stol, som han med verktygen tillverkat med en skinnfäll i. Kanske en kamin i ett hörn skulle vara fint?


Det finns dock några hinder. Det ligger en bautastor sten, precis där huset skulle ligga. Men den kan man väl bara pilla bort?

Ett annat hinder är, att han med verktygen inte alls anammat ide´n med ett myshus.

En del drömmar får fortsätta vara drömmar.


Inget hus, men en "pallkrage" för kryddor har stenarna blivit till.

Gå in hos Linda och titta vad andra menar med trädgårdsliv.10 kommentarer:

 1. Har du värme i ditt växthus? Hos mig fryser de små plantorna så jag har riggat med väv, täcken och gravljus :-) jag använder mig av hinkar till alla paprikor och chilisar men jag använder vita istället, då blir det inte lika varmt för rötterna (enligt en grönsaksrådgivare vi hade) Jag skulle också vilja ha ett så dör vackert växthus.
  Vårkram. Lotta

  SvaraRadera
 2. Ah, vilket bedårande myshus! Så underskönt! Känner igen det där med verktygsvänner. Jag försöker få min att att bli sugen på en resa till Ecuador med vandring i Amazonas och flera dagar på Galapagos öar ... han är inte övertygad ... än :) "Pallkragen" är superfin! Någon gång skulle jag vilja byta ut mina pallkragar mot murade land ... en granne har sådana, men jag vet tyvärr vad notan slutade på.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg just vad du skrev hos mig - ja, det är mycket som blommar här, men i växthus och vinterträdgård. Rosorna blommar inte på långa vägar :D Jag är van vid att folk tittar konstigt på mig, ler lite och säger toka. Jag är glad över att jag har barnasinnet i behåll :D

   Kram
   //Linda

   Radera
 3. Ja du, ibland så blir man lite sur över att man inte själv är händig med verktyg, kan mura, kan bygga osv. Fast jag är en hejare på att gräva - så långt har det gått i alla fall!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Låter så mysigt med växthus. Det där känns igen att inte få alla med på noterna när man lägger fram en superbra idé. Jag fattar inte varför.

  SvaraRadera
 5. Ja så är det det blir inte alltid som man vill men skam den som ger sig, du fr preparera ett tag till rätt som det är så faller det på plats, Har jag lärt mig.Inte dumt med tegelsten till kryddor heller.
  Ha en fin mitt i veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Härliga kommentarer och funderingar. Dessutom fina bilder!

  SvaraRadera
 7. Håll ut! Ibland måste idéerna få mogna sakta hos hantverkarna, så småningom kanske de ger med sig:-) Jag använder också hinkar till mina tomater, jag sveper säckväv runt så ser det riktigt snyggt ut, billigare krukor får man leta efter/ Kram Titti

  SvaraRadera
 8. Det finns tjusning i drömmar också och hur kul vore det om Alla går i uppfyllelse?!

  vårkram / Therése

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Hittade hit via Tittis trädgård, vad roligt med nya sidor att besöka! Ja nog får en del saker vara drömmar, men jag VILL verkligen ha ett nytt växthus....har nu varit utan det i 5 år! JÄTTELÅNG TID!!! Men men, var sak har sin tid och just nu hinns inte det med (fasadrenovering)....fast önska kan man väl få.
  Ha en skön torsdag.

  SvaraRadera