onsdag 26 november 2014

Tjuvstart på adventOm bara några dagar är det första advent. Då tänker man på hyacinter, kanske julstjärnor, amaryllis, glögg och ljus.

I år har inte adventskänslan infunnit sig. Gick runt med kameran i trädgården igår.

Kungsljuset blommar för fullt.

Nya blåklocksknoppar.

En av de sista rosorna?


Men det är klart att lussekatter bakades igår. Inte så snygga, men SÅ goda! Men så var det också både saffran dubbel dos, mycket smör, vanilj och dessutom en skvätt rom i. Enligt tips skulle det vara konjak, men det fanns inte i huset.
Och idag har en adventsstake hämtats från vinden, så jag är på gång.


Vi får se om det blir någon adventskänsla nu då. Hos Linda hittar du säkert mer av den varan. Det är Linda som kommit med förslaget "tjuvstart på advent".

Solen har lyst fyra gånger i november. Dags för solglasögonen?12 kommentarer:

 1. Haha! Du är en optimist du. Jag tror nog du kan låta solglasögonen ligga oanvända. Lussekattreceptet lät intressant. Jag har rom hemma. Hur mycket häller du i? Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Vilket vackert kungsljus - så härlig färg!

  Vi hade minus 5 grader, dimma och frost i morse - jättevackert.

  SvaraRadera
 3. Den är lite knasig världen vi lever i. Men glad blir jag i alla fall så länge snön håller sig borta. Du är på gång ser jag med pyntet. Här tar det några dagar till vill inte ha det framme förrän på lördagen.
  Ha en go torsdag
  kram Meta

  SvaraRadera
 4. Hej igen. Det finns de som har marker med mistlar i träden där runtom i Västmanland De gör kransar och säljer.
  Ha en fin kväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. När jag ser dina blomsterbilder så är det svårt att tro att det är advent på söndag. Fast när jag bläddrar ner och ser saffransbullarna ... då ... Jag har också vanilj och rom i mina. Men mina är inte bakade ännu. Blir imorgon eller på lördag.

  SvaraRadera
 6. Vilken kombination, sommar och vinter i ett! Jag är nu kommit hem till Wales och ser fram emot att pyssla lite hemma. Här är det lite kallt,ca 7 grader och väldigt grått, men ändå så underbart att vara hemma igen!

  SvaraRadera
 7. Det verkar som om du har kommit igång ordentligt med adventsstöket, så stämningen infinner sig nog tills på söndag!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 8. Solfattigt, grått och blött, det är november hittills. Julen står för dörren och då brukar man få annat annat tänka på ett tag än det gråtrista vädret. Och snart är det vintersolstånd och nedräkningen börjar med minuter som läggs till minuter varje dygn.

  Fina bullar!

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvaraRadera
 9. Det är inte helt enkelt att hitta känslan i år. Fast jag lät en cd med julmusik snurra i onsdags och sjöng fortfarande på några av låtarna i går - det ökade stämningen en aning :) Fast nu vill jag ha snö i stora stora lass. Ditt kungsljus är jättevackert. Trodde att de var gula, men jag blandar nog ihop det med något annat. Vet du vad sorten heter?

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 10. Vilka goda bullar, dom ser väldigt goda ut och med en liten skvätt starkt i så måste det bli den där lilla knorren.
  Och i din trädgård blommar det, ja, vad säger man, det är som det är, en annorlunda höst/vinter.
  Kramar

  SvaraRadera
 11. Du menar alltså att du har dessa vackra blommor blommande nu, snart i december - otroligt! Ha en fin första advent!

  SvaraRadera
 12. Kungsljuset så läckert. Tror jag hade ett liknande som inte vill komma tillbaka :( Blir väldans sugen på en saffranskatt här och nu :) Och tipset på en skvätt starkt gör mig nästan benägen att testa... Kanske ska damma av assistenten i skåpet :)

  HA en härlig adventssöndag! kram, Carina

  SvaraRadera