onsdag 22 april 2015

Livet på landetIgår, då det var solsken och vackert, åkte vi till sommarstugan för litet tillsyn. Och det var precis så fint, som det brukar vara.


En stund på bryggan med metspöet. Medhavda huskvarnamaskar trodde jag skulle vara rena gourmetmaten för mört. Men de bara slickade på den och simmade vidare. De var inte stora, mörtarna, 10-15 cm.
 Tranorna, gässen och doppingarna var där. Och kollade på håll hur det skulle gå med fisket.
En stor padda (eller var det en groda, simmade runt med kraftiga bröstbenspark. Bilden blev rätt rolig med krullig vass, fast paddan går knappt att se (som en ljus fläck i mitten).

Sedan simmade paddan iväg över sjön, mot det ställe där tranorna höll till. En uttröttad padda kanske blev en gourmetmåltid för en trana.
 Kaffe i solskenet på en bänk, medan vi tittade på småfåglarna som flög runt på husesyn.
Och en fin sorgmantelfjäril fladdrade runt, men den fladdrade så den kom inte med på bild.


En stor fin murkla, som fick stå där den stod.

Hemma har vi dåligt med påskliljor, men vid sommarstugan fanns flera fina.


11 kommentarer:

 1. Det såg helt underbart ut! Landet, det är grejor det!! Gissa varför vi bosatte oss på landet och inte i Visby när vi flyttade hit från Stockholm.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Skönare kan det inte bli - så härligt med lugnet, tiden att studera vad som händer i naturen, vara besökande iakttagare utan prestationskrav. Sådana stunder måste man unna sig då och då.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dag!
  Igår var det underbart väder här och idag också!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Viken underbar dag det förstår man av Dina fina bilder.Ha en fortsatt bra dag/Margareta

  SvaraRadera
 5. Det både låter härligt och ser härligt ut! Gillar bilden med vassen och den nedanför med ringarna på vattnet, väldigt effektfulla. Så skönt att ha en sommarstuga att åka till för en dags njutning!

  /Scaniatjejen

  SvaraRadera
 6. Oj, så mysigt med mete och allting. För min del brukar det mer vara skön meditation än fiske. Stackars paddan som simmar mot sitt öde. Trevligt med allt djurliv och så fin utsikt från bryggan.
  Ha det gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. Häftigt att se paddan simma iväg där..Ja här har vi kalla vindar idag, imorse så kom det snöblandat regn o va bara +1...men nu lyser solen o det är +8...Hoppas på lite värme nu då jag har satt alla lökar som jag köpte igår (ínne förståss).

  SvaraRadera
 8. Livet på landet är härligt! Ja och du har ju allt från murklor till paddor!
  Härliga bilder som vanligt...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 9. Helt underbar utflykt, livet när det är som bäst.
  Stackars paddan blev säkert mat. Man får hoppas tranorna bara slickade lite på den...
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig dag vid sjön! Jag skrattade gott när du skrev din kommentar hos mig, för en av våra fiskar har faktiskt fått fläskläpp, men jag lyckades inte fånga honom på bild. Han får nog heta fläskläpp hädanefter:-)

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder... ser ut som en underbar tripp till sommarstugan! Bra att du lät stenmurklan stå kvar! Toppmurklan är också på väg att omvärderas... rekommenderas numer att man kokar av den (som med stenmurklorna tidigare)... men ska då vara OK :)

  SvaraRadera