måndag 27 april 2015

Paljettflickor och Ninjor

Paljettflickor var ett nytt begrepp för mig.
Grannflickorna åker konståkning och de har ju fina dräkter med glitter och paljetter på.

Jag vet inte om de är påsydda eller pålimmade. De ramlar tydligen av ibland. Och lägger sig på isen, vilket inte är bra om man ska åka skridskor.
Det är där paljettflickorna kommer in. De mindre flickorna får varsin burk och varsin ruta på isen att plocka avfallna paljetter på.
Om det finns paljettpojkar glömde jag fråga om.

Maken var och simmade på badhuset. Åtta flickor och en pojke tränade konstsim. Vilken modig pojke!!

Annars är det mer fartfyllda sysselsättningar pojkar ägnar sig åt, har jag en känsla av.


Ninjor - sköldpaddor som slåss???

Snabba bilar.

Superhjältar

Robotar???

Traktorer
 Jag gillar ju att sy, både till pojkar och flickor. Men visst väljer jag ju också traditionellt. Kanske fel?
Prinsessor
Knappar i rosa
Svampar
Fåglar i rosa

Det var ett inlägg med anledning av att jag lärde mig ett nytt ord - paljettflickor. Ibland är fantasin dålig.11 kommentarer:

 1. Hej!

  Så fin dräkten med flugsvampar är. Blir alldeles avis på den som ska få dra på sig den. Du är så duktig på att sy!

  Jag har hört det där om att libbsticka ska vara en finfin smakförstärkare. Tror du att den sprider sig så att jag borde vara försiktig? Vad är en liten bit? Hoppas att den inte är svårgrodd.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen! Ska nog göra som du och klippa rejält om det blir något av mina sådder :D

  SvaraRadera
 3. Paljettflickor var nåt nytt för mig med. Jag gör precis som du...väljer lite traditionellt. Men faktum är att Daniel gillar bara flygplan och bilar och Zoé bara prinsessor, så de hade aldrig tagit på sig ett plagg ifall de inte gillade figurerna. Barn måste få ha sin egen smak, tycker jag. Det har ju vi vuxna. Du har varit flitig som vanligt ser jag. Ha det bra.

  SvaraRadera
 4. Näääe, jag tycker inte att du väljer ett dugg fel. Flickor är flickor och pojkar är pojkar, vi kan aldrig någonsin bli helt lika och vad skulle det vara bra för, det är väl underbart att var och en har sin egenskap och sen att man lite klumpar ihop det kan väl diskuteras. Men vi har i alla fall kommit långt såtillvida att jag hoppas att killen som tränade konstsim inte blir retad för det, för man måste få göra som man vill, antingen man är pojke eller flicka. Nu eldade jag visst upp mig lite, men jag har aldrig haft några bekymmer med det här och i min familj bakåt i tiden har männen gjort kvinnosysslor och tvärtom och nu talar jag dom som var födda i slutet av 1800 talet, så för mig är det självklart.
  Och kläderna du syr är så söta!
  Du kan väl be att få lite paljetter och så på ninjorna!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Paljettflickor har jag inte heller hört förut.Det var söta plagg du har sytt så fina.Vår dotter fick ha på sig det hon gillade och då blev det flickkläder och hon gillade även rosa så då fick det bli det.Ha en fortsatt bra eftermiddag./Margareta

  SvaraRadera
 6. "Paljettflickor", man är aldrig för gammal för att lära sig nåt nytt! *fniss*
  Den jag gillade bäst av allt fint du visade är knapptröjan - mycket läcker!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Paljettflockor, jo det kostar på att vara fin. Det får man lära sig tidigt.
  Så mycket fint du syr. Själv har jag aldrig gett mig in i klödsömnadens sköna värd, men alla mönster kittlar verkligen samarbeten. Skulle mycket väl kunna ha en kklänning i svamptyget. Ja, jag ser den framför mig... Det är ju inte bara en fråga om vad pojkar och flickor kläs i utan också vad man kan ha som tant...
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. I min ungdom ville jag inte skilja på pojkar roch flickor, allt skulle var jämlikt, men nu har jag blivit äldre och gör som jag vill och har upptäckt att det faktiskt är skilland på pojkar och flickor. På ett positivt sätt!
  Ha en trevlig långhelg!

  SvaraRadera
 9. OJ SÅ MÅNGA FINA TRÖJOR DU HAR SYTT.. O VISST DET ÄR JU SÅ HIMLA KUL...VEM MENADE DU VA SÖT,,HON PÅ STRÖMSÖ? JAG HINNER ALDRIG SE DET FÖR JÄMNT HAR VI GÅTT UT..KANSKE JAG BORDE KOLLA DET PÅ DATORN. NÅNENSTAKA GÅNG HAR JAG SETT DET O GÅTT UT TILL KORNA SEN...PALJETTFLICKOR HAR JAG INTE HÖRT HELLER, MEN MAN LÄR SEJ SÅ LÄNGE MAN LEVER SÄGER DE.. GLAD VALBORG TILL DEJ..KRAM

  SvaraRadera
 10. Ja man lär så länge man lever...paljettflickor, ja det var något nytt det!
  Många fina saker du sytt, jag är tyvärr ganska dålig bakom symaskinen...
  Ha en härlig Valborg!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 11. Hm … tänkte på din fina kommentar när jag upptäckte att reservplantorna nästan hade torkat bort. Men jag tror att de klarar sig efter morgonens dränkning ;)

  //Linda

  SvaraRadera