tisdag 8 december 2015

Snart är skidsäsongen här - eller?


För min del blir det ingen skidsäsong. Den jag hade en gång, var väldigt kort och inte framgångsrik. Eftersom jag har växt upp i Malmö, har inte skidåkning varit något jag ägnat mig mycket åt.

Men visst har jag försökt. 
En nyårsafton och jag skulle arbeta, var det ordentligt med snö och inte plogat.
Då fick jag en snilleblixt och tog fram mina skidor och med dom åkte jag till jobbet.
Det var det ingen annan som hade gjort förut.
Skidorna, ett par Elan - samma märke som Ingemar Stenmark åkte på på sin tid. De finns nog kvar på någon hylla fortfarande.


Även utförsåkning har jag prövat på. Dock inte alls så här. Jag ramlade mest. Den karriären blev det heller inget med. Man ska nog inte börja i 30-årsåldern, som jag gjorde.


 Annars har min familj varit mer intresserad och haft mer fallenhet för skidåkning.
Min man, som till exempel åkt 28 Vasalopp.Och det är inte slut än.
Dörren och väggen bakom är tapetserade med diplom. Men nu är den platsen slut. Men lusten för att åka fler Vasalopp finns kvar.

Jag vet inte var vi ska sätta upp fler diplom, för fler lär det bli. Men det finns väl insidor på någon garderobsdörr...


Alltså får det väldigt gärna fortsätta att vara barmark och plusgrader för min del.Igår var det en alldeles lysande dag med strålande solsken. Så stark sol att det stack i ögonen. Bilden ger mer intryck av att det skulle vara kväll, men det var det alltså inte.

15 kommentarer:

 1. Jag har åkt mycket utför, men numera har jag ingen lust. Tycker mest att det är kallt och bökigt. Och mycket liftåkande. Föredrar varmare aktiviteter som helst ska innefatta sand och vatten i flytande form ;)

  Fast snö längtar jag efter. I morse var det nästan fem minus, så det var åtminstone frost :D

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 2. Vilken bedrift att ha åkt skidor till jobbet! Du ska vara mycket stolt. Själv föredrar jag också barmark, förutom julafton som gärna får vara vit som på ett julkort.

  SvaraRadera
 3. Din man kanske behöver ett eget växthus för alla sina diplom. Duktigt gjort av honom. Skidor är inte min grej - lite långskidor då och då förr i tiden på alldeles slät mark är det mest vågade jag gjort.

  Så mycket fint i aprikos du har. Det är inte så vanligt med den färgen.

  SvaraRadera
 4. Så bra gjort av Din man att ha åkt Vasaloppet så många gånger.Vi följer med på Tv allt vad skidåkning heter och naturligtvis även Vasaloppet.Skidor på längden är en väldigt vacker sport tycker jag när man får åka i ett snöklätt landskap skidor på längden har jag åkt mycket under min uppväxt men sällan nu tyvärr.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 5. Jag åkte ganska mycket skidor när jag var ung, men aldrig slalom... det var inte så vanligt då. Minns att jag gjorde ett par tappra försök i Yxbacken, Pernilla Wibergs hemmabacke, men insåg snabbt att det inte var något för en höjdrädd fegis som jag. Bland det roligaste var att tolka efter häst... ännu roligare var det att sitta på hästen och någon tolkade efter :)
  Beundrar alla som orkar köra Vasaloppet år efter år... fantastisk prestation... han är duktig din man!

  SvaraRadera
 6. Jag brukar säga att om man inte provat vissa saker innan en viss ålder så bör man inte pröva på det och det har jag fått bekräftat några gånger som slutat snopet och en gång riktigt illa fast det kunnat sluta värre. Slalom har jag också provat på i högre ålder och det försöket blev sista gången (ler)

  Vilken outtröttlighet din man har som åkt vasaloppet så många gånger, en stor eloge till honom!
  Önskar dig en skön onsdag
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Åkte ofta skidor som barn då jag är uppväxt på landet och då var det gott om snö.Men sedan som vuxen har det inte blivit någon skidåkning.Bar lite pulka med barnen.
  Ha det.

  SvaraRadera
 8. Här har du en till som slängt skidorna och gjort slut med fjällen! Tvingades ibland åka skidor till skolan. Inte roligt alls.

  SvaraRadera
 9. Visserligen åkte jag mycket skidor som barn, alltså tills jag fyllt 15 och träffat Rolle. Sen var det bara bilåka som gällde.....
  Det är helt underbart att fått så ljust, men risken är väl att det blir väldans blåsigt. ska nu den vresige bonden som äger kohagen avverka, då blir det jobbigt - men väldans soligt! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. Har åkt mycket skidor, men numera finns det inte mycket snö att åka på.
  Duktigt med så många Vasalopp. Hur går det med träningen nu?
  Fin bild över sjön.
  Ha det bra!
  Marika

  SvaraRadera
 11. Vad flitig din man är. Kan du inte lägga ut hans nummer när det är dags så man kan följa honom på nätet. Här nöjer vi oss nämligen med att hänga med på skärmarna och äger inte ens några skidor av något slag.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 12. Skidor ja, inget man precis köper i denna landsända! Ska vara rullskidor då...
  Näe hur skulle man få ihop armar och ben och ta sig framåt?! Duktig din man är!
  Ja ännu en grå och disig dag, ljumma vindar och en gul maskros i gräsmattan - det är en märklig december!
  Vinterkram från Titti

  SvaraRadera
 13. Nej skidor är inget för mig heller numer. Föredrar barmark :)
  Härliga bilder du bjuder på.
  Önskar dig en fin luciahelg !

  SvaraRadera
 14. Jag avstår också från skidåkning, skulle helst slippa snö helt om jag kunde ...

  SvaraRadera
 15. Härligt att du berättar lite om din förflutna och din sportige man. Jag delar till fullo din inställning till såväl skidåkning som plusgrader och barmark. Idag har vi nästan 10 grader och jag jublar. Det är bara lite för få ljusa timmar att hushålla med just, men det vänder ju i nästa vecka.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera