onsdag 2 december 2015

Vilken ska jag välja?Jag har symaskiner. Visst har jag det. Men det finns ännu mer kul än det jag kan sy på dem.

 Här har vi maskinparken.

De här maskinerna grunnar jag på.


Jag syr väldigt mycket. Det är minst lika roligt som trädgård. Och den här årstiden får det mest utrymme.


Förra julen såg jag en bloggare, som sytt en så fin krans med hjärtan. Jag blev direkt sugen på att sy en liknande. Så lik blev den dock inte. Men krans och hjärtan är det.

Annars är det mest tröjor och mössor jag syr. Här är litet av det senaste som maskinen spottat fram.Men jag har ju inte glömt växtriket för det.


Inatt var det frost och en av rosorna hade blivit litet frostnupen. 

14 kommentarer:

 1. När man har den kreativa ådran så gäller det oftast flera saker man är intresserad av.Du har gjort jättefina saker och hjärtat blev ju väldigt fint.Här hos mig så har trädgården fått ett snötäcke och alla växter har gått i vintervila, men man ser tydligt att vi bor i ett avlångt land.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 2. Ja så är det ju man vill ha o ha! Jag skulle oxå gärna ha en ny maskin..typ overlock ,men som syr du vet en såndär "härlig" kant vi halsringningen..dubbel på nått vis. Jag har en vanlig overlock o en helt vanlig symaskin..Men du syr nog mera än vad jag gör.så visst är det kul då nått nytt kommer ut på marknaden. Hjärtkransen va ju bra!.. ja pappa mår lite bättre.. De (läkarn) hade bränt i prostatan..så nu har det slutat att blöda..men tungt att andas har han ju ännu o det blir ju inte bättre då ha har kol.så nu är det syre..mest hela tiden..Men han blir ju bättre o bättre..så snart är han väl hemma igen med morsan.kram

  SvaraRadera
 3. Symaskiner kan man aldrig få för många av. Hjärtkransen du gjort tycker jag är jättefin. När det nu inte är trädgårdsväder på några månader hoppas jag hinna med att sy lite mer.

  SvaraRadera
 4. Jag tittar på dina jätte-trådrullar och tänker på mina små trudelutter, som räcker i evigheter. Min farmor arbetade på Mölnlycke/Melka och där hade de sådana där stora rullar - dessvärre har jag inte ärvt några sy-dna från henne.

  SvaraRadera
 5. Du är helt fantastisk på att sy, så jag förstår om du behöver proffsmaskiner. Själv syr jag bara några raksömmar då och då, så mammas gamla symaskin duger gott till det.
  Ha det fint!
  Titti

  SvaraRadera
 6. Så duktig du är på att sy ! Gisses, där ligger jag i lä :) Jag vet knappt hur en trådrulle ser ut :) Sålde min symaskin för några år sedan för den stod och bara tog plats och dammade igen:)
  Jättefina alster du visar.
  Tänk att din ros fortfarande orkar klamra sig fast med en vacker blomma.

  SvaraRadera
 7. Ser att du har en Cover Pro, jag har precis skaffat en Janome 2000CPX . Jag är nöjd med Husqvarna. Använder du bandkantare? Det är kul att sy, och då är det bra om man är nöjd med sina maskiner.
  Fina saker du sytt.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera
 8. Vad imponerad jag blir. Jag kan absolut inte sy och maken har sagt att jag inte ens får sy gardiner längre.
  Ja du fattar..... eller hur.
  Sitter kvar sedan skolan där jag hade en usel lärare. När jag sydde min egen konfirmations klänning så frågade hon om jag tänkte ha den på mig. Det hade jag och sedan sydde jag en dopklänning och sedan dess har jag mer eller mindre inte sytt något.
  Allt gott och lycka till
  Annika

  SvaraRadera
 9. Vilken maskinpark du har! Tuta och sy! Jättefina tröjor och jag gillar alla mönster, sååå fina...
  Ha en finfin vecka!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 10. ja jag vet inte hur jag skall få in mina bilder från kameran till mitt album..helt stopp.. jag kan inte.Hoppas bara att äldsta dottern kan sen då hon kommer hem nått...Jag laddade ju opp windows 10 o så blev det såhär knasigt. Fina tröjor du har sytt.

  SvaraRadera
 11. Är det en broderimaskin? Jag fick en liten tanke om det när jag köpte ett tyg som ska fungera som fotobakgrund...

  Delade raderna om text med en ung, sygalen kollega och hon skrattade. Hon hade berättat om diskussionen som ständigt pågår i en FB grupp om tygköpsförbud och annat. Och ja - jag funderar på att skriva om raderna för trädgård och växter :) Det hittade hem en höstbeställning, rea naturligtvis, av Clematis och 10 stora härliga reaträd. Får en del kommentarer så tänker att texten omskriven, utskriven i STOR text och satt på kylskåpet skulle vara bra för de oinvigda :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 12. Vilken maskinpark! Efter att sett den så förstår jag att du måste sy mycket. Fint ser det ut också, det du visar:)
  Svar på din fråga så är Trolldruvans alla växtdelar giftig.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 13. Wow! Jag har en jättegammal maskin och inte kommer den fram ofta inte. Jag är urusel på att sy, kunde tidigare knappt sy i en knapp (den ramlade den fort), men har väl lärt mig lite under åren. Men det är väl kanske 1 gång per år eller kanske vartannat år som symaskinen används!
  Jag gillade din krans jättemycket - och röd var det ju på den också! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 14. Oj... vilken maskinpark! Och du är bara så otroligt kreativ och produktiv... hade jag en hatt skulle jag lyfta på den!
  Jag har en gammal symaskin - säkert minst 35 år sedan jag köpte den begagnad... aldrig använd av mig för jag lyckades aldrig trä den...

  SvaraRadera