onsdag 29 januari 2014

Vinterpyssel


Ute är det kallt, men här inne är det varmt och ombonat. Jag och symaskinen är innerliga och varma vänner.
Linda med Växthusliv har föreslagit bilder på sitt vinterpyssel. 
För mig var det inte svårt att välja. Men ska jag vara ärlig, är det inte bara ett vinterpyssel. Det är ett helårspyssel för mig.

Att gå in i en tygaffär gör mig jätteglad och jag tror knappt att jag gått ur en utan att ha handlat tyg.

Numera syr jag mest tröjor. Detta är de senaste.


Tänk så mycket gulligt tyg det finns.


Och ibland när jag inte har något lämpligt (tyg har jag annars i massor), så kan jag sy väskor eller grytlappar. Bara för att det är så roligt.









Gå in och titta hos Växthusliv, så hittar ni nog helt andra vinterpyssel.



13 kommentarer:

  1. Det är så kul när du visar det du sytt. Är Bamse tryckt på tyget eller det är en applikation? Dina grytlappar är alldeles för fina att använda, och väskorna är urtjusiga. Det liknar läder i botten på en del väskor, eller jag är helt ute och reser?

    SvaraRadera
  2. Njae någon handarbetskvinna är jag inte! Absolut inte!! Kan knappt sy i en knapp så att den sitter kvar ordentligt. Fast om det kniper kan jag sy (nästan) raka sömmar på symaskinen. *fniss*
    Du undrade vad jag skulle köpa för växter - och var. Gå in på mitt inlägg; TRÄD & BUSKAR samt inlägget efter så hittar du ett 10-20tal bilder på det jag beställt hos B´Ströös Träd & Buskar på norra Öland. Har varit där ett par gånger tidigare och hon har MASSOR av roliga sorter till otroligt bra priser! Vi åker i slutet på april tillsammans med ett likasinnat par som ska hyra en mindre buss så vi får hem dom större exemplaren. Självas åker vi i vår lilla pickis som det går in en hel del i, men inte så höga träd som jag vill ha till den blivande "parken". Vill ju se dom lite uppväxta innan man dör.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du går in på rubriken TRÄDGÅRD och sen skrollar ner till den 17 januari så hittar du inlägget där - dessutom får du en länk där till B´Ströös Träd & Buskar som jag verkligen kan rekommendera. Men som sagt, i inlägget efter (Kalla fötter...) så har jag ändrat mig lite! *fniss*

      Radera
  3. Fina saker du gör. har inte haft symaskinen framme denna vinter. Det var ett tag känner jag nu när jag såg ditt fina arbete. Gjorde mycket ett tag och sålde även på julmarknader. Det är en avkopplande syssla och man känner sig stolt :-)

    Kram / Therése

    SvaraRadera
  4. Vad duktig du är, vilka fina saker. Jag får nog damma av min symaskin och leta upp något roligt mönster.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  5. Du är så flink med symaskinen. Blir avundsjuk och önskar att jag kunde ställa in min så att det inte blir ett kråkbo bara jag tittar på den.

    Ha det så gott!
    //Linda

    SvaraRadera
  6. Wow ... nu blir jag väldigt imponerad. Vilka fina grejor du sytt. Det märks att det är ett stort intresse hos dig. Vilken kreativitet. Själv har jag aldrig sytt, mer än fållat byxor och sytt lite gardiner. Förstår att det här är mer än ett vinterpyssel. Ni verkar ha det trevligt, du och din symaskin.

    Ha en skön kväll i värmen inomhus!

    SvaraRadera
  7. Vad fina saker du gör. Väskorna är fantastiska och unika! Jag har också en kråkbo-maskin, så den använder jag så lite som möjligt.

    Jag plockar istället fram virknålen och gör lite småsaker, prydnad mest och så virkade sockar, slitvarg som jag är.

    Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  8. men sån kul hobby du har.vackra saker visar du med och så kul att ha en väska som ingen annan har
    Ha en fin kväll
    Kram Meta

    SvaraRadera
  9. Vilka fina grejer du syr! En kär hobby förstår jag, och de barn som blir ägare till dessa tröjor måste bli väldigt glada! Jag sydde också en gång i tiden, mest kläder till mig själv, men aldrig så här kreativa saker!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  10. Söta tröjor! Tyger är ljuvligt! (fast jag samlar mest på spetsar)

    SvaraRadera
  11. Inte nog med att du har gröna fingrar... du är bara så himla duktig och kreativ tillsammans med din symaskin! så mycket fint... och inte bara kläder, utan väskor också... oj!

    SvaraRadera
  12. Så duktig du är!!! Tröjjorna är verkligen jättefina och tuffa grytlappar!!
    Älskar den där jumpern med trädgårdsflickan, så söt.
    Ha det fint uppe i kylan/ Annelie

    (PS.Fikontvålen är till människokroppen, jättehärlig!!)

    SvaraRadera