tisdag 6 november 2012

Bakdag



Idag har jag ägnat en stor del av dagen åt att baka. Något som jag tycker är väldigt roligt.


Det är matbröd jag bakar. Krukbröden ser mer roliga ut, än att de är praktiska.

Det mörka brödet är efter ett så säkert recept - har hittills inte misslyckats med det någon gång. Och enkelt är det.

200 gr i en timme

2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade nötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt eller fil
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt

Allt bara röres ihop och hälls ner i en smord avlång form. Jag brukar klappa till ytan med blöt hand så blir den slätare.
Brödet är rätt sött, så jag minskar på honung eller sirap. Tar rödvinbärssylt istället, för det är det jag har. Hela linfrön ibland istället för krossade. Istället för nötter, tar jag melonkärnor, valnötter eller andra frön/nötter.
Brödet ska ätas i tunna skivor, gärna med ost på.


Kakor och bullar är jag däremot inte bra på.


De här fina bullarna har dottern bakat. Hon kan däremot det där med bullar.




6 kommentarer:

  1. Mmmmmmmm så gott det ser ut! Jag måste testa det mörka brödet även om jag inte är någon hejare på att baka. Jag har recept på krukbröd, men har aldrig testat det. Ser onekligen kul ut att servera det så.

    SvaraRadera
  2. Vi kompletterar varandra bra! Kram

    SvaraRadera
  3. Å hej å å vad de har bakats uppe hos er idag! De där bruna har jag smakat så jag vet att det är gott! Bullar...hm,hm tror aldrig jag ätit dig hos dig? Är det A som bakat dem?
    Må gott och kram.

    SvaraRadera
  4. Krukbröden ser roliga ut......en perfekt present att ta med sig!
    Kaklet påminner om det jag har i köket, samma smak kanske?

    SvaraRadera
  5. Ser helt underbart ut!
    Och vilket härligt recept du bjuder på - det måste provas :)
    De där bröden i krukor ser kul ut - måste nog testa såna också!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hästen vill nog ha mer.....men jag har inte tid :(

    SvaraRadera