onsdag 6 mars 2013

Uppdatering av krukornaNu när ljuset verkligen har kommit, börjar det hända litet i krukorna.I tre krukor har jag en växt, som jag googlade mycket på innan vintern. 
Då såg den mystisk ut med smala tandade blad (sådant man inte får odla). Sedan kom jag fram till att det var ett Indiskt Dunträd. Nu är jag ganska säker på att det inte är det, utan ett Kapokträd. De vassa taggarna på stammen fick mig på andra tankar.

Nu ändrar det inte skötseln, men då förväntar jag mig något annat.  Har läst att den trivs i torra boningsrum (Hm - jag tog fröna på Madeira).
Jag minns från jag var liten att det fanns något som hette kapok, som kuddar stoppades med.
Det är väl inget jag räknar med att få en massa kuddstopp, men om det kan bli blommor är jag fullt nöjd.

När jag googlar på Kapokträd, får jag fram att det ska kunna bli så här fina blommor. Det är värt att vänta på. (Men ser bladen rätt ut?)


Hur går det med bananerna då? Jag hade en stor planta och en mindre. Den större fick stå kallt. Det var synd, för den ser sämst ut nu. Båda ser så ynkliga ut, att det inte ens är ide´att visa dem på bild. Men de lever åtminstone.Och så har jag 11 stycken krukor med Körsbärsmyrten.

Plantorna är ca 2 dm höga. Bladen är blanka och fina. Men ska det kunna bli blommor och frukt på dem? Det återstår att se.
I så fall blir det röda körsbärsstora frukter med "åsar".
 Och som avslutning - fyra stycken Passionsblommor av olika ursprung. En av dem är den vanliga, men så fina, blå passionsblomma. Blir de andra lika fina, är jag nöjd.


2 kommentarer:

  1. Åh så mycket spännande du har hos dig! Trist om inte någon av bananplantorna klarar sig... Var tvungen att googla på körsbärsmyrten - ser fina ut, så jag håller tummarna att dina blommar i år :)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Kapok minns jag från när jag gick på barnskötarskolan i Kristianstad. Vi använde det till stoppning i leksakerna vi sydde. Anki och du är så duktiga på det här med växter. Det är inte ens lönt för mig att försöka. Bara växten kommer i närheten av mig, så dör den. Hoppas bananplantan kvicknar till. Ha en fin kväll.

    SvaraRadera