fredag 31 maj 2013

Jönköpings marknadIdag var det "liv och kolifejs", som Emil sa, inne i Jönköping.
Jönköping fick sina stadsprivilegier redan 1284, som första stad i Sverige, Men hur länge det varit marknader vet jag inte.

Allt som tillhör marknader fanns. Handlarna hade flyttat ut på gågatan.
Stånd med blommor, smycken, kläder, leksaker osv

Mycket ballonger.

NöjesfältGlass och sockervadd.


Och så folk, folk, folk. 
Blev det något handlat då? 
Jo, men bare nödvändige grejer förstås. Brö´spade, brandspruta och sådant som man har nytte av.4 kommentarer:

 1. Är inte så mycket för marknader av den större modellen, men små marknader kan vara trevligt :)
  Så bra att du hittade lite bra att ha :)
  Gjorde syrenmarmelad igår - den blev mer som gelé... smakar lite som äpple, men med syrendoft. Tror det kan passa bra till en fläskstek :) Recept kommer någon av de närmaste dagarna...
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Så mysigt med marknad..Jo skolorna slutar den 31 maj i Finland...men imorn (läs idag för kl är 0.30 nu) ska de till kyrkan o sen får de sitt betyg..o så brukar de börja igen runt den 15 aug..så det är tidigare än va det är i Sverige.Flakabräde är en gammal sak som de gjorde o vissa hade dem på spinnrocken, annars tror jag det va en fästmansgåva till sin blivande brud..natti..

  SvaraRadera
 3. Verkar ha varit en perfekt marknad med allt att köpa. Nu är det marknadstider lite överallt. Jag brukar försöka åka på åtminstone en marknad varje sommar. Det har jag gjort ända sedan jag var barn och vi alltid var på Kiviks marknad. Somrarna tillbringade jag ju alltid hos min farmor på Österlen. Ha en solig och fin söndag.

  SvaraRadera
 4. Nja inte till trampan..utan som ett smycke vid sidan har jag sett.. men jag har försökt att googla o där va det hur många spinnrockar som helslt o inget flakabrä.. Men gå in o kolla så får du se.. jättefina va vissa..o i Sverige hette de nått annat som jag inte minns va det va. Nu ska jag åka till brorsan Kent..hans dotter Cecilia har examens kaffe.Gubben o Leif har fullt opp med att mocka koskit..jag ha vart med o hjälpt till också, har pågått hela veckan tycker jag,,så semestern som kommer imorn är jag så glad över, äntligen lite ledigt..en vecka.Då skall jag hacka klart i mina "stackars blomland" som har fått lida nu då jag inte hinner med.Köpte en ny gräsklippare igår också så nu skall det klippas bara det torkar opp.. Det va världens åskregn igårkväll, kom 40 mm på en liten stund.ha en bra dag!

  SvaraRadera