tisdag 29 juli 2014

BryggprojektRedan förra sommaren var bryggan sned.
 Bryggan flyter på åtta tunnor och en av dem hade pajat. Eftersom jag har en klurig man, hittade han på en lösning.
Att lyfta bryggan gick inte, att peta in en ny tunna under gick inte. Eller jo..


När den trasiga tunnan tagits ut, skulle en ny tom tunna under. Eftersom det inte gick att trycka ner en så stor tunna (200 liter) i vattnet, kom han på, att om man stoppade in den i tyg och tyngde ner tyget med stenar. Det gick åt massor av stenar, men det gick!
Hans eget Costa Concordia.

Så nu har vi en brygga som inte längre är sned.

Att få Costa Concordia på rätt köl, kostade 3,9 miljarder.
Detta projektet kostade en tunna för 50:- och ett hemvävt lakan, broderat med SP. 
Selma Persson var en gammal dam, redan när jag var liten. Selma  hade inte i sin vildaste fantasi kunnat veta vad som skulle hända med hennes lakan hundra år efter att hon vävt det.Igår satt hunden och jag på den nu stabila bryggan och tittade på de som åkte båt. Hunden tyckte inte om det. Att ge sig ut i båt sådär, allt kan ju hända.

Men båtturen gick bra och när de kom iland kände hunden sig lugn.
9 kommentarer:

 1. Vilken finurlig man du har. Jag trodde först att tunnan skulle fyllas med tyg och jag såg för mig själv hur ditt tyglager försvann. Tänkte med en gång...jag hade struntat högaktningsfullt i den bryggan...men nu var det ju inte så illa.

  SvaraRadera
 2. Så smart, så smart.....Selma Persson sitter troligen och ler, eller kanske hon står? Tror att hon tänkte när när hon vävde och broderade: detta lakan kommer att användas till att få en bygga på rätt köl.....*fniss*.....Han är allt "klurig" den där mannen som du delar säng med! Må gott käre vän och vi hörs.
  Vink vink.

  SvaraRadera
 3. Inte lätt att vara vakthund när familjen ger sig ut i båt... 8-o Tur att du ville sitta kvar och hålla den sällskap så att han hade någon att vakta. ;)
  Ha det gott i sommarvärmen!
  Kram Charlotta

  SvaraRadera
 4. Det var en hel vetenskap det där - duktigt uträknat. Jag delar hundens uppfattning helt och hållet. Stannar på bryggan. Jättefin bild på hunden - man kan nästan se hur orolig den är. Hundar är ju lugnast när de har hela sin familjeflock omkring sig.

  SvaraRadera
 5. Underbar bryggbild på hunden!
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 6. Ja, det gäller att vara finurlig ibland! Härligt somriga bilder på båt, brygga och vakthund:-)

  SvaraRadera
 7. Haha, älskar sådana där kluriga män som kan hitta på bra lösningar på sånt som verkar omöjligt. Och det fixade sig så bra också! Vackert har ni det vid er brygga, dessutom!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Åh vad underbart med en egen brygga! Jag skulle byta ut poolen direkt.....
  Och visst är det bra med händiga människor!! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera