Körvel är verkligen tacksam. Tänk om allt växte så bra. Idag klippte jag av alltihop (det har snart växt upp igen). Jag tänkte koka en rejäl gryta och tog fram mammas gamla köttkvarn, som jag trodde skulle fungera bra.
Det var TUNGT. Jag fick ge upp. |
Måste bara visa litet mer squashblommor. De är så vackra och lyser som solar i mängd. Squash kan det också bli stor mängd av. |
Nu blev jag lite förvirrad - varför kör du körveln i köttkvarnen? Är den så kraftig?
SvaraRaderaJag har lagt en länk under mitt inlägg nu till en bild på Towa. Kannen är även en potta och jättesmidig att sitta på - jag ställer den bredvid toalettstolen :)
Kram
//Linda
Det är samma här att nyheter inte är lika gångbara som det gamla vanliga. Men man kan ju alltid "råka" sätta fel etikett på burkarna.
SvaraRaderaPåminner om att jag behöver få adress för att kunna skicka din vinst.
SvaraRaderaWow, har du gjort ny körvel marmelad? Jag fick en burk av senaste koket....kan "bara"säga: himmelsk god och annorlunda. Packa ner den där gamla köttkvarnen, men spara den. Kan vara kul att ha kvar.
SvaraRaderaMå gott och vink vink.
Körvelmarmelad? Har jag aldrig hört talas om. Så spännande!
SvaraRaderaTänk så mycket man får lära sig i bloggvärlden... :-)
Ha det fint!
Körvel har jag aldrig odlat, den ser ju helt vild ut. Men körvelmarmelad låter ju intressant. Köttkvarnen ser ut som en vacker raritet men kanske den hanterar kött bättre än körvel ... även om båda börjar på "kö" ;)
SvaraRaderaSå spännande med körvelmarmelad! Här har jag en stor buske som jag faktiskt inte använder till nåt, men det är ju kul att spara på kryddplantor. Nån chans på att du delar med dig av receptet?
SvaraRaderaKram Anette
Körvelmarmelad låter spännande!
SvaraRaderaVisst är det för kul med gamla bruksanvisningar! "av svenskt träkolstål, det bästa i världen"! Orden får mig att tänka på 30-talets pilsnerfilmer och reklamen man såg på bio förr, före betalkanalernas tid.
Hoppas du njuter i sommarvärmen!
Låter mumsigt värre! Spännande!
SvaraRaderaÖnskar dig en skön och solig helg...
Kram Titti
Odlar inte körvel men jag blir väldigt nyfiken på smaken... Jag gör alltid en sorts marmelad på sensommaren - nån sort som är god till desserost. Skulle körvelmarmeladen funka?
SvaraRaderaKram, Carina