tisdag 8 juli 2014

Nytt körvelkokKörvel är verkligen tacksam. Tänk om allt växte så bra. Idag klippte jag av alltihop (det har snart växt upp igen). Jag tänkte koka en rejäl gryta och tog fram mammas gamla köttkvarn, som jag trodde skulle fungera bra.Det var TUNGT. Jag fick ge upp.

Bruksanvisningen ser verkligen ålderdomlig ut. Det står att "Reliance köttkvarnar äro av överlägsen kvalitet såväl ifråga om material som arbete. Knivar och hålskivor äro tillverkade av svenskt träkolstål, det bästa i världen. Alla slags reservdelar ävensom korvstoppningspipar, passande våra kvarnar, lagerförs av järnhandlarna." Bruksanvisningen står på förutom svenska även engelska och franska.

Istället tog jag fram matberedaren och körde det på nolltid. Men det tog en massa tid att diska köttkvarnen, så det skulle jag gjort från början. Och därför tog jag inte hand om all körvel. Det är något han med verktygen är tacksam över. Det är liksom inte vedertaget med körvelmarmelad. Det ska vara gamla beprövade recept för att gå hem.
Måste bara visa litet mer squashblommor. De är så vackra och lyser som solar i mängd. Squash kan det också bli stor mängd av.
10 kommentarer:

 1. Nu blev jag lite förvirrad - varför kör du körveln i köttkvarnen? Är den så kraftig?

  Jag har lagt en länk under mitt inlägg nu till en bild på Towa. Kannen är även en potta och jättesmidig att sitta på - jag ställer den bredvid toalettstolen :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Det är samma här att nyheter inte är lika gångbara som det gamla vanliga. Men man kan ju alltid "råka" sätta fel etikett på burkarna.

  SvaraRadera
 3. Påminner om att jag behöver få adress för att kunna skicka din vinst.

  SvaraRadera
 4. Wow, har du gjort ny körvel marmelad? Jag fick en burk av senaste koket....kan "bara"säga: himmelsk god och annorlunda. Packa ner den där gamla köttkvarnen, men spara den. Kan vara kul att ha kvar.
  Må gott och vink vink.

  SvaraRadera
 5. Körvelmarmelad? Har jag aldrig hört talas om. Så spännande!
  Tänk så mycket man får lära sig i bloggvärlden... :-)

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Körvel har jag aldrig odlat, den ser ju helt vild ut. Men körvelmarmelad låter ju intressant. Köttkvarnen ser ut som en vacker raritet men kanske den hanterar kött bättre än körvel ... även om båda börjar på "kö" ;)

  SvaraRadera
 7. Så spännande med körvelmarmelad! Här har jag en stor buske som jag faktiskt inte använder till nåt, men det är ju kul att spara på kryddplantor. Nån chans på att du delar med dig av receptet?
  Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Körvelmarmelad låter spännande!

  Visst är det för kul med gamla bruksanvisningar! "av svenskt träkolstål, det bästa i världen"! Orden får mig att tänka på 30-talets pilsnerfilmer och reklamen man såg på bio förr, före betalkanalernas tid.

  Hoppas du njuter i sommarvärmen!

  SvaraRadera
 9. Låter mumsigt värre! Spännande!
  Önskar dig en skön och solig helg...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 10. Odlar inte körvel men jag blir väldigt nyfiken på smaken... Jag gör alltid en sorts marmelad på sensommaren - nån sort som är god till desserost. Skulle körvelmarmeladen funka?

  Kram, Carina

  SvaraRadera