måndag 20 april 2015

Liten fotorunda utanför dörrenSolen skiner och det börjar kännas riktigt skönt. Överallt växer det och förändras dag för dag.


Primulorna lyser överallt.

I växthuset är Madeiravinet på gång.

Likaså hjärtnöten. Vilka häftiga blad.

Jag tyckte det såg ut som små svarta djur på gräsmattan. Men det är något slags gräs, kanske starr. Om det är bra eller ej, vet jag inte. I ögonen är det inte bra iallafall.Och dahliafrön (från Lotta) har grott. Ska bli så spännande att se vad det blir för färger.
Och en annan pålitlig blomma har kommit, men den är inte samma färg år från år. Nu har väl majblommekommiten sett vad jag har för jacka, så i år matchar den verkligen.


 

12 kommentarer:

 1. Du behöver inte gå så långt för att få fina bilder. En eloge till majblommekommitén. Lila är vackert. Ha det gott i solskenet.

  SvaraRadera
 2. Oj va det va mycket på G hos dej--Här har gullvivans blad o primula just kommit sej ur jorden...det är nu bara krokus, kyasintero julrosen som blommar, men knoppar på påskliljor o narsisser finns..o idag såg jag en maskros.Vilken fin liten stuga!! En sån skulle jag vilja ha, där skulle man ju kunna sitta o sy...o öppna shop.. haha. Jag har också vävt en del i mina dar, den blåa mattan liknar en jag har .Men min mamma o svärmor(farmor) har vävt jättemycket o nån gång används ju dukarna..kramar

  SvaraRadera
 3. Å så läcker hjärtnöten är. Har aldrig sett nåt liknande.
  Det där gräset tycker jag är fint. Kommer alltid samtidigt som blåsipporna, men vad det heter har jag glömt.
  Ha det gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Håller med föregående att hjärtnöten ser spännande ut.Det är bra fart nu i trädgården något nytt nästan varje dag.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder. Här har de gula primulorna precis slagit ut. Älskar de gula solarna:)
  Ha en fin vecka
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Kul med majblomman. Jag har inte sett nån försäljare sen vi flyttade från Stockholm, men årets färg var snygg i alla fall!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Tack för alla kommentarer under min bortavaro! Och du ska inte känna dig skyldig för någon ohyra – de små rackarna finns överallt och sticker upp sina fula små trynen bara man vänder ryggen till. Har ett citronträd som plötsligt är alldeles "nerlusat" av spinn. Har fått en dusch med ekologisk bekämpning och torkar just nu ute på uppfarten.

  Jag fick testa bananpassionsfrukt i Ecuador. Så gott! Nu vill jag verkligen att plantorna som jag fick av dig i våras ska sätta fart och växa. Fast det krävs nog mycket för att få frukt här hemma. Min pura vida står i full blom alla redan. Ska bli skönt när man kan flytta ut sllt i trädgården!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 8. Så mycket fint du har utanför huset. Precis som de flesta här ovanför fastnade jag lite extra för den där Hjärtnöten. Jättefin!
  Må riktigt gott!

  SvaraRadera
 9. Det händer mycket nu i trädgården - det är spännande växter du har, som vanligt.
  Jag hittade en knoppig primula idag men inget utslaget ännu.

  SvaraRadera
 10. Så mycket fint du har i din trädgård... spännande med din hjärtnöt... häftiga blad!
  Har inte sett någon majblommeförsäljare här... hm... det är ju några dagar kvar, så kanske hittar jag någon...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Oj, ja nu exploderar det i naturen av alla grönska! Solen och värmen har gjort nytta...
  Söt majblomma också, fina färger!
  Ha en glad dag!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 12. Nu börjar det även ta fart i mina blomrabatter så jag är på spaning varje dag här har vi haft sol från en blå himmel och 13 grader varmt och då kommer det i gång.Primulan den är ju så söt men även Hjärtnöten som jag aldrig hört talas om dess blad väcker mitt intresse då de ser annorlunda ut.Jag har även inköpt den fina majblomman.Ha en bra dag/Margareta

  SvaraRadera