onsdag 28 oktober 2015

En bra grund att stå påDet finns massor av växthus att välja på, när man ska välja. I olika material, storlekar och prisklasser, samt för olika användningsområden.

Snyggt är det och stort är det. Faktiskt alldeles för stort för tomten.


För flera år sedan läste jag i en trädgårdstidning om en familj som byggt ett växthus på 150 kvm. Där rymdes pool, damm, olika slags exotiska träd samt även ett mindre växthus.


Eller bygga in hela huset i ett växthus.

 Det finns många ideer.

Ett växthus som det här, att sitta och umgås i. Jättemysigt och riktigt snyggt tycker jag.


Det vi har valt är ett hus endast för odling. Men även det behöver en bra grund att stå på.
Eftersom det fanns ett mindre växthus, behövde grundarbetet göras om.

Det nya är litet bredare men framför allt längre. Och vår tomt sluttar. Därför behövdes en fundering. Plommonträdet står inte optimalt.
 Det är inga lampor i trädet. Pumporna blev upphängda där, för att de såg ut som en belysningsslinga.

En god bit på väg. En del lavendelplantor fick maka på sig. Madeiravinplantorna  och hibiscusarna är jordslagna (hoppas det inte blir för kallt).
 Det vita "tältet" i bakgrunden är en odlingslåda som står bakom växthuset. En ganska omöjlig plats, men till lådan är det bra.

 

7 kommentarer:

 1. Hoppas du visar när ert växthus blir klart.Nyfiken i en strut är man ju.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin grund ni gör, det borgar för att resten också kommer att bli väldigt fint och det verkar som om det kommer att bli fint där vid trädet om ni nu inte tar bort det. Fast tar man bort ett plommonträd får man väl hela trädgården full av rotskott......fast det finns väl fortfarande Ecoplggar. Men står inte det fint och skuggar lite fint så där. Lagom på kalla årstiden utan blad och lite mer under våra soliga somrar!!!
  Den sista bilder på växthusen som du visar, den bilden har jag också sparat i min bildbank, det är så sött. Och det inbyggda har jag läst om i tidningar många gånger, en intressant idé!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Ja, som sagt - jag följer slaviskt detta bygge. Växthus är fantastiska grejer. :-)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Så spännande att följa bygget av växthuset.Plommonträdet gissar jag kan vara bra att ha där för skugga soliga dagar.Bilden på växthuset tycker även jag om det skulle man haft men jag nöjer mig med det vi har även där kan man sitta ner och mysa.Utan tvekan så ett växthus det förhöjer glädjen av att ha en trädgård./Margareta

  SvaraRadera
 5. Det där ser ut att bli riktigt vackert - spännande är det att se.

  Jag gör en backup på extern hårddisk den sista i varje månad, så i december är hela året komplett. Jag gör en fil för varje år. Så där finns bilderna kvar, om jag vill gå tillbaka till något.

  SvaraRadera
 6. Kul att få det växa fram.Ja hördu dockan är nakopelle.. har inga kläder för de åker genast över potten till Ida.Min är ju bara en provdocka..Nu har jag börjat på ett par vantar åt dockan..ha en bra helg

  SvaraRadera