lördag 24 oktober 2015

SyfestivalÄnnu en Syfestival har besökts. Jag och tusentals andra damer i olika åldrar. Herrarna var bara en promille av alla.
 De som var där, var där för att B&B dvs Bära och Betala.
Jag klarade både och själv.
Man skulle kunna tänka sig att det fanns tyg i alla sorter, men de allra flesta sålde trikåtyg gjorda för små barn. Med mönster för små barn. Nallar, traktorer, flodhästar m.m. 
Dessutom var det nog lika mycket garn. Dessutom pyssel.

Det är intressant med Syfestivalen. Många sykunniga damer 60 +, iklädda hemmasytt i alla upptänkliga mönster. Klänningar och tights med krokodiler, bilar och troll.
Jag gillar mönster, men var förhållandevis tråkigt klädd.Igår den 23:e fyllde dottern år. Dessutom är hon född kl 23.23. Hon uttalade sin tacksamhet över att vara född på internationella Champagnedagen, som var igår. Och att hon inte föddes 38 minuter senare, på Hackekorvens dag.

Det gamla växthuset, sålt på Blocket.


Jag håller på att få ett nytt växthus, fast det är rätt mycket förarbete innan man ser att det ska bli ett växthus. Och jag är jättetacksam mot maken, som inte tycker just det arbetet är det roligaste han vet.Detta är det nya, som är 18 kvm.
Mycket mäta och gräva.

Men det går framåt.


14 kommentarer:

 1. Hittade du mycket att köpa med hem? Champagnedagen låter som en perfekt dag att vara född på. Det betyder så klart att inte bara födelsedagsbarnet utan även mamman ska bjudas på champagne. Ska du inte ha kvar ditt gamla växthus, eller du behöver två? Ha en skön helg och pusta ut efter mässan.

  SvaraRadera
 2. Vilken kul festival! Skulle viljat vara med!
  Champagnedagen, visste jag inte.
  Grattis i efterskott till dottern!

  SvaraRadera
 3. Då var den festivalen avklarad, jag såg att du skrev att du skulle dit. Hoppas du fick med dig mycket fint hem!
  Aha, vara född på champagnedagen, schysst! Man hackekorv och de 8 minuterna förstår jag nog inte riktigt, jag räknar och räknar......!!
  Så, ni är i Ulebergshamn när ni är häromkring, det är fint och ibland tar vi och går promenaden längs med vattnet mellan U-hamn och Hunnebo, verkligt trevlig promenad men allra bäst offseason!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Så kul med ett nytt växthus.Önskar jag kunde få det.Men jag ska inte vara sniken har ju ett som jag ju trivs väldigt bra med.
  Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 5. Förstår att du gillade syfestivalen... kul för alla intresserade. Champagnedagen, något helt nytt för mig... förstår dotterns tankar där :)
  Nytt växthus... trevligt! Mycket jobb innan det kommer på plats, men sen blir det bra! Har du det gamla kvar också... eller fick det lämna plats för det nya?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Blir trevligt att få ett nytt växthus och kanske ännu mer plats för aktiviteter däri som blir fint framåt vårkanten och framåt.
  Trevlig söndag !

  SvaraRadera
 7. Skrattar gott åt Hackekorvens dag, så klart man hellre vill vara född på en champagnedag! Grattis till henne. Undrar vad det är för dag den 11 jan... får kolla upp det.
  Visst tar allt sin tid med växthusbygge och det ser ut att bli noggrant gjort. Gott att kunna ställa upp på varandra även om allt inte är skitkul. Desto roligare när det blir klart, kanske. Ert gamla är minst dubbelt så stort som vårt gamla, men vi behåller vårt gamla ändå, eftersom det inte är i vägen och man får plats med mycket mer när man odlar direkt i jorden. I nya blir det hinkar.
  Hoppas vi får följa med på hela växthusresan nu.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. Syfestivalen har jag aldrig besökt, kanske borde göra det. Trevligt med ett nytt växthus, skall bli spännande att se det färdigt.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 9. Lite trist när utbudet på festivalen är för homogent. Man åker väl för att man tänker sig en mängd utbud. Men med garner hade jag kunnat klara mig långt förstås. Önskar jag var bättre på att sticka och virka! Men jag är i alla fall bättre på det än att sy.
  Att vara född på "rätt" dag är viktigt. Själv är jag född på Gustav Adolfs-dagen, och därmed flaggas det alltid vilket är trevligt. Men några bakelser ser jag aldrig röken av - på födelsedagar ska det alltid vara tårta... Champangelyxen är dock svårslagen!! =)
  Lycka till med växthusbygget! Vi har börjat skoja om att vi behöver ett uppvärmt växthus nu till alla våra exotiska växter! ;-)
  Önskar en riktigt härlig söndag!

  SvaraRadera
 10. Så roligt för Dig att få ett nytt växthus och nog är de allt bra med en bra hjälp för det fick även jag när vi skulle sätta upp vårt.Sy festival det skulle även jag vilja vara på där finns det säkert en hel del roliga saker att ta del av.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 11. Wow! Växthusbygge! Det här kommer jag att följa må du tro. Byggen är alltid lika roliga. :-)
  Hackekorvens dag. Tja, det låter sannerligen roligare med Champagne. Precis som Anette skrev här ovan ska jag minsann ta och kolla upp min egen födelsedag. Tänk om det är något fantastiskt!
  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 12. Mina sy-gener är i stort sett obefintliga, vilket jag beklagar. Har fullt upp bara jag måste lägga upp byxor, som alltid är för långa.

  Jag gillar ju hackkorv - kanske det är för att jag är från Värmland, där hackkorv är lite av tradition. Jag är född på punchrullens dag (dammsugare, arraksrulle) - inte så dumt det heller.

  Så spännande det ska bli att se ditt växthus växa fram.

  SvaraRadera
 13. Syfestivalen besöker en bekant till mig varje år. Beundrar alla som är duktiga på att sy. Mitt syende begränsar sig till att fålla gardiner ... ungefär. Det var mycket 23 för din dotter. Och att vara född på internationella champagnedagen låter ju helt rätt :) Spännande med växthuset. Kan tänka mig det blir lite blogginlägg därifrån nästa år.

  Ha en bra vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 14. Underbart när man ställer upp och hjälper varann även när det inte är favoritsysslorna. Och ett nytt växthus - tänk det drömmer jag bara om än så länge, så avundsjuk - javisst ;)

  /Carina

  SvaraRadera