onsdag 24 februari 2016

Jag sitter här och drömmer...Ute är det vitt och minusgrader. Då kan man drömma...

 Om våren förstås.

Men man kan också tänka tillbaka på växter som man haft, men som tagit slut. Ofta har det väl varit spinn, som gjort slut på dem.

 Bilden har jag lånat av Google. Jag kallade den för Vallota, men det latinska namnet är Hippeastrum rutilum. Det är en amaryllisväxt, som stod i fönstret hela tiden, så den var mer lättskött.


 
En annan växt jag hade för flera år sedan heter Alsobia dianthiflora.
Det såg ut som en S:t Paulia fast den hängde och hade kritvita "taggiga" blommor. (lånad bild)

Passionsblommor gillar jag. De här två hade jag en gång och den ena glömdes ute en vinter och klarade det. Men inte vinter nummer två.


Denna glömdes ute.

I garaget har jag några passionsblommeväxter, som satt fart och växa. Sådana som jag dragit upp från frön, men aldrig sett blomma. Kommer de att göra det i år?

Det är både roligt och billigt att drömma, men visst skulle det sitta fint att få tag på dem också.


 

13 kommentarer:

 1. Även om en del av dina blommor försvunnit, så har du ändå otroligt många kvar. Det har jag sett på tidigare bilder du visat. Jag tror nog inte att felprocenten bland växter hos dig är så stor. I jämförelse med mig ligger du i lä kan jag trösta dig med.

  SvaraRadera
 2. Härligt att drömma om våren! Var just nere i mitt blomsterrum i källaren, såg att många växter har kommit i gång att växa. Det känns så hoppfullt inför trädgårdssäsongen. Snart är allt igång igen.
  Ha en skön dag!
  Titti

  SvaraRadera
 3. Riktigt mysigt att tänka tillbaka på växter man haft.En del kan man sakna och en del köper man en ny av om man hittar en av samma sort.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 4. snart sitter jag på kökstrappan och fikar :)

  SvaraRadera
 5. Snart kan du sluta drömma och dina drömmar är verklighet. Här sitter jag i ett vårlikt och soligt Wales och drömmer om snö, som vi inte haft i år. Fast å andra sidan behöver den inte komma nu heller!
  Hur som helst, har en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Skönt att sitta och drömma ... både om det som flytt och det som kommer. Du har så mycket udda och fina växter som du gläder oss med och det är alltid intressant att läsa om dina olika projekt med nya spännande växter :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas dina blommor blommar i år. Ser att du har en klockranka på bild. Första året jag hade den, sådde jag själv och det blev fina plantor, men inte en endaste en blomma. Förra året köpte jag en planta och fick två blommor, så det blev inte någon översvallande blomning som jag hade drömt om.
  Ibland slår drömmarna in, ibland inte.
  Ha det fint.
  Marika

  SvaraRadera
 8. Jag hittade vintergäck i rabatten häromdagen! Underbart!
  Försöker få en stor passionsblomma att överleva i matsalen, hoppas att den klarar några månader till så ska den få komma ut sedan ... Så fina dina var!

  SvaraRadera
 9. Många vackra blommor har du - eller har haft - men den där Alsobia dianthiflora var lite extra TROTS att den var vit! *fniss*
  Nyss ringde läkaren och berättade att det jag upplever är "normalt", det kan bli bakslag och då rinner det mycket - och bir även mycket blodigt. Så nu ska jag dit om en månad igen.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. Håll ut snart är vi där. Tur att du har så många fina bilder att njuta av så länge.
  Annika

  SvaraRadera
 11. Sakta men säkert så går vi mot VÅR...vi får stå ut så länge! Jättefina bilder...
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 12. Tur att vi kan drömma när väntan blir lång. Idag har vi haft en underbar vårdag men vem vet vad som kommer sen. Kluvet det där med växter man haft. Vill du hitta dem igen?

  Carina

  SvaraRadera
 13. I really like your post good blog on site,Thanks for your sharing.

  ดูหนัง

  SvaraRadera