fredag 19 februari 2016

Lekfullt

Visst är det väl fint med snö och roligt för alla barn med sportlov.
Men jag är nöjd efter att ha halkat/pulsat omkring på min morgonpromenad. Och får gå in och leka med mina sykamrater.

Jag har sytt sedan jag var riktigt liten. Min mormor var så kallad hemsömmerska. Och nu har jag blivit det.

Och hela tiden ploppar det fram nya tyger. Förr applicerade jag eller målade på tyg, då det inte fanns de motiv jag ville ha.
 
 Star Wars i olika former passar visst många barn, både då och nu.

 Den senaste beställningen. Inget jag skulle valt att sy själv.En huvjacka - åt Jedi tror jag.

Bilar, speciellt om man sett dem på TV, går hem.
 Skylanders. Ett form av TV-spel, som jag inte fattar något av. Men tyg finns det.
 
Dinosaurier och drakar hade väl sin tid, men de går hem i en viss ålder, även nu.

Sjörövarkläder var ett önskemål en gång.

Liksom brandmanskläder. Jag slaktade en reflexväst. Och maken fixade en brandsläckare av en ketchupflaska och en blomspruta.
Så visst är det roligt att leka.

Legofigurer som är applicerade. Men sedan kom Legotyg i flera
varianter. 

 


Batman, Stålmannen, Ironman och Pippi. Det finns så många man kan vara. Och då behöver man kostymer till. Och ibland vill man vara en Ninja.

Ibland syr jag dock efter helt eget huvud. Men visst är det kul att sy det som är önskat.

Så inte har jag tid att sitta här vid datorn längre.

15 kommentarer:

 1. Du är så fantastiskt duktig på att sy - brandmansklädseln var otrolig och din gubbe hade också gjort en fin brandsläckare som såg helt riktig ut!
  Nu har två personer klagat på den blå texten, så nu ska jag försöka ändra den! du får väl gå in på nästa inlägg och kolla om det blev bättre!!
  KRAM och trevlig helg
  Susie

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint du har sytt. Det är praktiskt och kunna det i stället för att behöva köpa allt färdigt. När man tänker på vad en maskeradklädsel kostar i affärerna så nästan baxnar man. Din man är också väldigt finurlig. Jag gillar brandsläckaren. Samarbete på högsta nivå.

  SvaraRadera
 3. Det måste vara underbart att ha någon med din fantasi och kunskap i närheten. Kul att kunna önska och ett tu tre så... Förstår fullständigt att du inte hinner med en dator också. Sen är det väl roligare att sy tänker jag ;)

  Carina

  SvaraRadera
 4. Otroligt fina saker du syr och roliga också, men jag lutar åt att när du syr efter eget huvud blir det nästan finast.....men nu är inte jag ett barn som känner dom där figurerna som barn känner! Och jag kan tänka mig att barnen blir överlyckliga att få så kul kläder!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Fantastiska kreationer! Så blir det så mycket snyggare och mer personligt när du syr.

  Det är ett tulpanträd på en av mina bilder. Det växer på landet och är väldigt stort. En gren gick av i höststormen. Jag har aldrig sett trädet blomma.

  SvaraRadera
 6. Så fina kreationer du syr och vad påhittiga Ni är när Ni gjorde en brandspruta. I bland måste man ha mycket fantasi men det är kul att använda den när man ska göra saker och då brukar det oftast dyka upp en och annan ide`under arbetets gång.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 7. Wow, vilken mästare på att sy du är!! jag är djupt imponerad!Jag är värdelös på att sy kläder, när baren var små sydde jag ganska mycket till dem men nu sträcker jag mig till att fålla gardiner och dukar :-) Trevlig helg! /Lotta ( det finns oändligt många solnedgångsbilder för ingen är den andra lik! och visst är jag en livsnjutare men jag kan lova dig att jag jobbar mycket också för det är liksom livet! )

  SvaraRadera
 8. är svag för snögubbar, fina grejer, fyndig brandspruta!

  SvaraRadera
 9. Såå fint du gör! Vilken kreativitet. Jag älskar Turtles-dräkten. En sån hade jag velat ha. Hihi!
  För en som är så duktig som du på att så så måste det ju vara superroligt med alla tygvarianter och mönster som finns!
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
 10. Vad duktig du är på att sy och så fina idée du har på modeller. Kul. Snön är väl bra till sportlovsbarn det är nog enda anledningen att de går ut också annars blir de nog sittande inne vid dator eller spel.
  Ha det gott i helgen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 11. Vad enormt duktig du är! Härligt att du delar med dej till oss. Det ger inspiration!
  Ha en fin weekend!

  SvaraRadera
 12. Tack för att du ber oss tänka ordentligt på placering av öppen spis! Vi har försökt och vi har nog tänkt ända sedan vi byggde huset för ca 8 år sedan. Och som vi nu låtsassatt spisen så är den i vår öppna hall som också fungerar som hall/bibliotek, så vi verkar ha samma slags planlösning på våra hus. Därifrån bilden är tagen är andra halvan av huset så det blir väldigt mitt i.....kan kanske bli bra!
  Kramar och tack för engagemang

  SvaraRadera
 13. Jag är verkligen full av beundran av din sykonst! För det är riktig konst för mig det du visar upp. Lekfull konst. Om jag vore barn skulle jag vara överlycklig att få något så fint. Här får vi också snart pulsa omkring för det är nu full snöstorm ute och det ska fortsätta en bra bit in på kvällen. Vintern vill inte släppa sitt grepp.

  Ha en fortsatt fin helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 14. Tänk om jag kunde sy en bråkdel så fint som du gör så skulle jag vara glad. Du är så otroligt duktigt och vilka fina mönster !
  Önskar dig en fortsatt fin helg !

  SvaraRadera
 15. Oj, så produktiv du är! Blir jätteimpad. Här har det snöat i helgen, men tyvärr var det plusgrader så det mesta har redan töat bort. Nu börjar jag längta ordentligt efter att det ska bli vår. Vill se vårtecken :D

  Kram
  Linda

  SvaraRadera