tisdag 29 maj 2012

Frukt och bär

Förutom äpplen, päron, plommon och vinbärsbuskar, har vi t ex Allåkerbär. De blommar fint och de sprider sig, men bären har varit lätträknade.Vi har också vindruvor. En kärnfri sort i växthus och en mycket härdig utomhus, fast med kärnor.


De har blommat bra och nu syns de små karten. Och då får vi sätta nät i vädringsluckorna, annars flyger fåglar in och tar alltihop.


Vi här också prövat på Kiwi. Köpte två plantor (han och hon) för ca 10 år sedan. De har inte ens blommat. Förra sommaren satte jag dit en frösådd brevid, för att testa. Och den har iallafall överlevt, men kiwi får vi nog inte.


En kiwi från frön i fruktdisken.


Idag regnar det. Det behövs. Igår var jag ute och fotograferade. Det är nästan litet vemodigt, att nu har maskrosorna blommat över.


Men den kommer säkert tillbaka.Men istället har smörblommorna kommit.

4 kommentarer:

 1. Så fin smörblommebilden är. Det ser ut som om den är vaxad. Idag regnar det så då blir det symaskinen. Hurra!

  SvaraRadera
 2. Det går så fort med växtligheten...men maskrosor brukar man inte behöva oroa sig för :)

  SvaraRadera
 3. När börjar foto kursen?....*fniss*....de är bara din "vimsiga" kompis som är här inne och tassar. Kan jag få tid och plats, jag anmäler mig genast!!!
  Du är allt en hejare, tänk du blir bara duktigare och duktigare. Så snygga, underbara foton! Jag tycker du ska göra någon STOR förstoring av någon av dina vackra blomkort. Sedan gör L en vacker ram. "Vips" har ni en UNDERBAR tavla.
  Kramar från mig. Vi hörs.

  SvaraRadera
 4. Ja, det går väldigt fort nu... tänk det är redan sista dagen i maj! Smörblomman blev väldigt fin med spegling av solens strålar i kronbladen :)
  Har också haft allåkerbär, men inte fick vi många bär vi heller...

  SvaraRadera