onsdag 24 oktober 2012

En elvaårings önskan
Jag blir glad om jag får en kanske litet annorlunda önskan. Förra gången var det en onepiece, som jag då inte ens visste vad det var.
Nu baggy/haremsbyxor. Önskemål att de ska vara klara på fredag.
Kanske inte ett plagg jag själv skulle ta på mig. Men jag är ju inte elva år.


Vi åkte till tygaffären och valde tyg. Kul!

De är klara med god marginal - om de inte behöver ändras.
Jag har sytt en del mer eller mindre märkliga plagg. Prinsessklänningar i mängder, riddarkläder, Tingelingdräkt, hundkostym (liknade inte Lassie, men skulle göra det), Stålmannenväst och det märkligaste var en päronkostym.Jag hoppas den lille killen, som är förtjust i dinosaurier, blir glad för den här.

Symaskinen sydde litet på löpande band, några tröjor till.
Till något helt annat. Det är dags att sätta vitlök, vilket jag har gjort idag. Finns ingen lättare odling. Helst ska man köpa speciellt vitlöksutsäde, men har man bara för eget bruk, går en köpt vitlök från mataffären bra.
Man delar vitlöken i klyftor och sätter varje vitlök för sig. Sedan behöver man inte göra mer förrän man skördar i slutet på sommaren. 


Årets skörd. Av varje vitlöksklyfta, blir det en stor vitlök med flera klyftor. Ibland lika stora som i affärerna, men ibland mindre. Men vitlök smakar de iallafall.3 kommentarer:

 1. Nu är jag uppdaterda med vad du har gjort när jag varit iväg. Så fina kläder du har sytt. Jag gillar verkligen dína tyger också. Tygutförsäljning låter ju som rena himmelriket. Jag antar att du har stort bagageutrymme. Är det egentillverkad dinosaur?

  SvaraRadera
 2. Tänk att jag har den STORA förmånen att ha en sy-specialist som kompis! Är så glad för det! Bilden med de fem ljuvliga tröjorna kommer att sitta så bra till mina fem extrakryddor! Tack, tack, tack kompis!
  De övriga du sytt är också bra, men jag vet ju sedan tidigare hur duktig du är!
  Nu ska jag gå och pilla ner vitlök!
  Må gott vännen och vi syns!
  Kram & vink över talltopparna.

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint du har sytt - du är så duktig!
  Brukar också sätta "vanliga" vitlöksklyftor och tycker det funkar bra :)
  Ha en bra fortsättning på helgen!
  Kram

  SvaraRadera