tisdag 9 oktober 2012

Oväntad skörd
Idag har jag höstgrävt trädgårdslandet. Eftersom vi har tung lerjord, ska man nog det. Och under årens lopp, har den blivit bättre.
Någon enstaka potatis brukar man hitta när man gräver, men idag hittade jag ganska mycket.


Jag tycker om att gräva och under tiden jag gräver, funderar jag på nästa år. Då ska allt ta sig och bli stort och frodigt. Inga angrepp av något slag. Till och med dillen ska prunka och få stora fina kronor till kräftorna.


Vi har haft besvär av mullvad, men nu är det nog sork vi har. För potatisen är gnagd på. Men vi har inga jättebekymmer. Vi har dock satt ut fällor.Men antingen är djuren väldigt smarta - eller tycker de fällorna har ett skönhetsvärde. Om de knycker brickorna - inga fällor kan gillras.

De knycker nämligen de lösa brickorna på fällorna. Hur vi än grävt, har vi inte hittat brickorna. Fällorna har utlöst och brickorna borta. De hänger kanske upp dem på väggarna i sina hem där nere i underjorden, som prydnad.

En klematis, som jag dragit upp från frö. Den klättrar inte utan ska stå upp. Det gör den dock inte utan lägger sig utefter marken. Men då blomman är så vacker, förlåter jag den.5 kommentarer:

 1. När jag läser ditt inlägg och ser bilden, så ångrar jag att vi inte satte potatis och fler grönsaker. Det är så härligt när man kan plocka upp och använda helt färskt. Dt får bli ändring på det till näst år. Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Vilka smarta mullvadar du har i din trädgård!

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte om jag gillar att gräva i tung lerjord.....här är den tung och full med rötter.

  SvaraRadera
 4. Har ju inte några trädgårdsland själv... men åh så härligt det ser ut med de kvarvarande godsakerna!
  Sorkar vill också ha fint hemma... klart de passar på att dekorera när tillfälle bjuds :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så de små sorkarna har hittat till er igen? Märkligt att de precis valt er trädgård.
  Hoppas allt är väl!
  Kram & vink över talltopparna.

  SvaraRadera