tisdag 30 juli 2013

Vilken julikväll!


Vatten är så vackert. Man kan se på det hur länge som helst. I sta´n har vi ingen utsikt över berg och sjö. Men i sommarstugan har vi en fin sjö att titta på.Igår var vädret underbart - soligt och stilla. Idealiskt att sitta och meta mört vid. Men tyvärr har det inte blivit så mycket mört i år. Och nu är det snart kräftfiske.

Andra sidan sjön speglade sig i vattnet.

Det blev allt vackrare under tiden vi satt där. Vi bestämde oss för att lägga ut nät.


Och det blev ännu vackrare.Någon tog en stilla tur med båten.

Tyst vid badbryggan - inget kvällsdopp där.
Tyst överallt. Litet fiskar slog i vattnet bara.
Himlen och vattnet blev litet rosa innan solen gick ner helt.Imorse regn, men nätet måste upp ändå. Och vad mycket fisk vi fick. De största är braxar, en sarv och några abborrar.  Det är bara abborrar man kan äta.

Sarven var rätt fin, litet guldglänsade med röda fenor. Men på tallriken är den tydligen inget att ha. Abborre till middag blev det idag. Man måste ju prova. Inget fel på smaken, men det tog sin lilla tid att äta. Själv har jag 108 ben i kroppen. Jag kan säga att abborren var överlägsen. Men jag tror att jag kan överglänsa på annat sätt.


I skogshallonen fanns varken ben eller mask.

3 kommentarer:

 1. oj jisses va fina härliga bilder på naturen!!! och va mycket fisk ni fick.Braxen går nog att äta..mina svärföräldrar äter den gärna..hon rensar den som vanligt..o så steker hon den i pannan el i ugnen.Men min mamma hon säger att det är en "dålig fisk"..de tycker inte om den..sådär olika kan det va.Fina hallon du har hittat.

  SvaraRadera
 2. Ååh... såå fina bilder över sjön! Vackert, vackert!
  Abborre är riktigt gott, men många ben är det... Braxen var något min farmor ofta lagade till när jag var barn - minns att den var god. Men... det ska inte vara insjöbraxen utan den som lever ute i Östersjön!
  Nu fick ni ju lite att agna kräftburarna med i alla fall :)
  Hallonen ser väldigt goda ut... här har de flesta torkat bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är gott med fisk...men vad jag avskyr alla ben. Jag brukar äta nyfångad fisk hos Rasmus, men min svärson är riktigt bra på att rensa så jag inte behöver sitta och plocka ben hela tiden. Skogshallon är det bästa. Jag har lagt mina i Romtopfen. I morgon ska jag njuta av dubbelt barnbarnsbesök, Zoé och Rasmus, så det blir inte mycket bloggande för min del. Du får ha det så bra. Glömde säga att dina bilder är helt fantastisk!

   Radera