fredag 22 maj 2015

Dagens fotorunda i trädgården
Egentligen har jag så mycket växtbilder, så inte skulle jag behöva gå ut och ta nya bilder idag. Men det gjorde jag.

 
Kapokträden står fortfarande i växthuset. Fröna kom från Madeira, så det är nog säkrast. Det har kommit nya blad på båda, men det högsta "trädet" dog toppen på, så det står bakom, för nu är det mindre. Men dess taggiga stam är grövre.


 
Hjärtnöten jag köpte för två år sedan, står planterad utomhus och ser verkligen ynklig ut. Men den har klarat sig. Jag har dessutom gjort en hage av hönsnät runt det. Valnötter är ju gott, så valnötsträd är kanske också det. För harar och rådjur.
Det andra hjärtnötsträdet står i växthuset - och vilken skillnad på storlek!
Det är kanske hjärtlöst att låta det lilla trädet stå ute???

En buske full av äkta pärlor. Som allra finast nu, tycker jag, innan den är fullt utslagen.
Vi var rädda att mullbärsträdet skulle ge upp. Det blev dåligt med bär och det satt litet löst i marken. Nu är det uppstagat. Men jag såg igår, då jag grävde i landet, att mullvaden är i högform.

 

 
Och så litet pågående blomprakt. Anemonen har jag försökt flytta upp brevid bellisen, men där ville den minsann inte vara.


Och så förhoppningsvis kommande blomprakt. Jag fick dahliafrön av Lotta och nu står 17 st fina plantor och väntar på att det ska bli fint väder. Och de ska få bekänna färg.
9 kommentarer:

 1. Jag är spänd på om ditt hjärtnötträd ger nötter i år. Du har så många ovanliga sorter, men ett växthus är nog nödvändigt då kan jag tänka mig. Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Spännande växter du har. Växthuset är nog en bra miljö för lite mer exotiska växter, men det kan vara svårt med övervintringen. Hoppas allt tar sig ordentligt och du får njuta av allt arbete du lägger ner. Trevlig helg/ Titti

  SvaraRadera
 3. Så fantastiska växter och ovanliga som du har hoppas att allt överlever så du får njuta av dem.Den med pärlor var fin tycker jag.Önskar dig en bra Pingst/Margareta

  SvaraRadera
 4. Så mycket kul på gång i dina odlingar. Ett mullbärsträd hade varit trevligt, men ingenstans att ha det. Pärlträdet så fint.
  Önskar trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 5. Kul med så många olika plantor att följa....härliga bilder som inspirerar....=)

  Ha en skön Pingsthelg...!!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 6. Du är så flink att odla helt fantastiska och exotiska växter, jag imponeras varenda gång du visar dom! Hjärtnöt, är det nån slags kastanj, tro?
  Och så många fina blommor och annat du har på gång! Pärlbuske har jag en också, och den är så söt!
  Agneta kram

  p.s. jag fuskar lite när jag virkar mormorsrutor, jag virkar in så många trådar det bara går, så det blir inte så fasligt många att fästa!

  SvaraRadera
 7. Vad härligt att du delar med dej av din trädgård. Njutbart!
  Ha en trevlig pingsthelg!

  SvaraRadera
 8. Vilken fin anemon. Och så härligt med dahliaplantor. Jag har inte sått en endaste i år. Nu önskar jag nästan att jag i alla fall hade sått några. Men jag har ju ett många knölar att gräva ner, så det får räcka ;)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 9. Gillar att få följa med på fotorunda hos dig! Alltid något spännande att titta på. Vilken vacker anemon... såå fin färg! Kul att följa dina hjärtenötter! Och nu blir det spännande att se vad det blir för färg på dahliorna också.
  Ha en fin fortsättning på pingstdagen!

  SvaraRadera