tisdag 12 maj 2015

Så otroligt mycket fint det finns nuMagnolian (Susan), som snart står i fullaste blom. Synd att vi har en lyktstolpe precis intill, som gör att bilden inte blir fulländad.

Det dröjer inte länge innan alla aklejorna blommar. De flesta vi har är blå, "svarta" eller rosa.

Pärlhyacinterna med sin intensiva blå färg. Blommorna, som små puffärmar med spets i kanten.
Andra tider på året ser vår mur ut mot gatan rätt trist ut. Men det är så här den ska vara.

En ny primula, som köptes på en trädgårdsdag i Sölvesborg förra året. Då visste jag inte hur den skulle se ut. Någon har varit och krupit runt i blomman och sölat ner. Men sammetsfärgen syns ändå.
Körsbärsblom. Det behöver inte utvecklas.

Inte päronblom heller. Men päronträdet har varit väldigt dålig på att blomma och ännu sämre på att ge päron. Så vi sa, att vi tar nog ner det. Det hörde förstås päronträdet och tänkte "jag ska allt visa att jag kan fortfarande..." För i år är det massor av blommor.


Snart blommar även kiwin, som blommade för första gången (på 12 år) förra sommaren. Det blev dock inga kiwifrukter. Det måste vara både hon- och hanplanta. Det var det en gång, men nu är det en enda röra bland grenarna. Så man ser inte om det är en eller två.

Men efter litet efterforskning har jag kommit fram till att de blommor som var förra året, var hanblommor. 
Så humlorna: Leta upp en kiwihona i närheten!

Nej, nej detta är ingen kiwihona, även om den går litet i grönt. Fortsätt leta!

13 kommentarer:

 1. Vilket tjusigt lila hav du har, Jag har också en kiwiplanta men det var inga blommor på den i fjor. Jag vet inte om det är en han eller honplanta, men det fixar väl humlorna utan min hjälp hoppas jag. Om du har väntat i 12 år på din kiwi så behöver jag inte bekymra mig om att min nånsin ska blomma. Här öser regnet ner just nu. Hoppas du har fint väder.

  SvaraRadera
 2. Jag var tvungen att le åt din fina jämförelse mellan puffärmar och pärlhyacint - två specialiteter samsas. Det finns så mycket inspiration att hämta i naturen och ta med sig till andra områden.

  SvaraRadera
 3. Visst är det en skön tid nu, om än lite kyligt, i alla fall hos oss! Vår magnolia har blommat över men det finns ju alltid något annat fint som tar över. Du ser ut att gilla rosa och lila precis som jag!

  kram louise

  SvaraRadera
 4. tort leende på läpparna av din härliga liknelse me pärlhyacint och puffärmar. Så självklart när du sagt det! Ska förstås vara en sömmerska att se nåt sånt. Hoppas det finns en kiwihona i närheten.
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort leende på läpparna av din härliga liknelse med pärlhyacint och puffärmar. Så självklart när du sagt det! Ska förstås vara en sömmerska att se nåt sånt. Hoppas det finns en kiwihona i närheten.
   Kram Anette

   Radera
 5. Så vackert när din Susan blommar. Jag är så ledsen att vår blev uppäten av rådjur i vintras, jag hade ju sett fram mot blomningen:-(
  Ha det fint/ Titti

  SvaraRadera
 6. Så mycket fint du har i Din trädgård och en Magnolia de som är så vackra.Just nu så är det en underbar tid när allt ligger framför oss samtidigt som en hel del blommar som man får njuta av.Ha en bra dag/Margareta

  SvaraRadera
 7. Haha, ja, det är alltid nåt i vägen när man ska ta fina kort! När jag skall fotografera så är det vattenslangarna som alltid ligger framme......Och ska jag ta lite bilder där horisonten ska vara med då är det den eländiga telefonledningen som skär genom hela bilderna plus stolpen med transformator som står alldeles i närheten....
  Men magnolian är fantastisk!
  Och klart, pärlhyacinten har ju massor av puffärmar med spets, jag ser det ju nu och snart ska jag ut och titta på mina! Vilken helt charmig beskrivning!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Ja det är mycket fint som blommar nu! Primulan du visar fanns i vår trädgård förut. Den doftade väldigt gott, en doft som påminde lite om söt lakrits!
  Päronträdet hörde nog vad du sa! ; ) Förra året köpte jag flera olika minikiwiplantor. Det ska bli spännande att se hur de utvecklar sig, och om det någon gång blir frukt.
  Ha en skön helg! Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Ja det är galet vackert nu...gula rapsfält och en grönska så man bara vill gallskrika av lycka!
  Ha en fin helg!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 10. Jag kan inte annat än att instämma. Har åkt vackra vägar till intervjuer den här veckan och nästan blivit fuktig i ögonen av naturens skönhet. Det är otroligt så fint det är. Paradisiskt! Här blommar aklejan i växthuset sedan flera veckor – den självsådde sig för några år sedan mellan två plattor och jag har inte hjärta att rensa bort den, trots att den sticker upp sitt huvud mellan bordet och ena stolen ;)

  Ha en finfin söndag! Här blåser det rövare, men jag tror att jag kanske ska så något litet innan jag kryper ner i soffan med en god bok :D

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 11. Åh, så mycket ljuvligt vackert! Här har det precis börjat grönska och björkarna sakta sakta börjar slå ut. Fin ny vecka till dig!

  SvaraRadera
 12. Ja oj vad det blommar nu, syren, hägg, tulpaner och äppelblom... vackert!
  Ha en härlig vecka nu...
  Kram Titti

  SvaraRadera